Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu Toplantısı

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu İcra Sekreteri Christian Friis Bach, "Son 10 yıl içinde kuru ve kurutulmuş ürünlerin uluslararası ticareti iki kattan fazla arttı" dedi.

01.07.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu İcra Sekreteri Christian Friis Bach, "Son 10 yıl içinde kuru ve kurutulmuş ürünlerin uluslararası ticareti iki kattan fazla arttı" dedi.

Hilton Oteli'ndeki Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu Toplantısı'na video konferansla katılan Bach, komisyon olarak dünya kuru meyve ticaretini kolaylaştırıcı bir görev üstlendiklerini kaydetti.

Toplantıya ev sahibi yaptıkları için Ekonomi Bakanlığına ve Ege İhracatçılar Birliğine teşekkür eden Bach, "13-16 Nisan 2015'te Cenevre'de gerçekleşen kuru ve kurutulmuş ürünler sergisine Türkiye çok güçlü bir katılım sağladı. Türkiye'ye bu güçlü katkısı için de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ayrıca Türkiye, komisyonun çalışmalarına uzun süredir aktif olarak destek veriyor bu durum çok önemli" dedi.

Tarım ürünlerinin ticari kalite standartlarına ilişkin çalışmaların yalnızca Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Bach, şunları kaydetti:

"Tarım ürünlerinin uluslararası kalite standartlarını belirleyen bir platform olarak komisyon bünyesinde farklı tarım ürünlerine yönelik yaklaşık 30 standart ve bunların nasıl uygulanacağını açıklayan bilgilendirici rehber dokümanları hazırlandı. Son 10 yıl içinde kuru ve kurutulmuş ürünlerin uluslararası ticareti iki kattan fazla arttı. Aynı zamanda bu ürünlerin fiyatları da yaklaşık yüzde 80 arttı."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement