"Kuşadası ve Çevresinin Balıkçılık Sektörü Sorunları" Paneli - Son Dakika
Yerel

"Kuşadası ve Çevresinin Balıkçılık Sektörü Sorunları" Paneli

"Kuşadası ve Çevresinin Balıkçılık Sektörü Sorunları" Paneli

Kuşadası Ticaret Odasınca "Kuşadası ve Çevresinin Balıkçılık Sektörü Sorunları" konulu panel düzenlendi.

25.04.2014 21:04  Güncelleme: 16:09

Kuşadası Ticaret Odasınca "Kuşadası ve Çevresinin Balıkçılık Sektörü Sorunları" konulu panel düzenlendi.

Kaymakam Muammer Aksoy, paneldeki konuşmasında, turizmin geliştiği ilçedeki balıkçılığa yeterli önemin verilmediğini belirtti.

İlçe merkezinde balıkçı barınağı bulunmadığını ifade eden Aksoy,  Güzelçamlı'daki yerin ise yetersiz kaldığını kaydetti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Cihangir de avlanmanın bu şekilde devam etmesi halinde, 2050 yılında okyanuslar dahil denizlerde hiç balık kalmayacağını vurguladı.

Sürdürülebilir balıkçılığın yapılabilmesi için biyolojik çeşitliliğin korunması gerektiğine dikkati çeken Cihangir, "Su ürünleri bilgi sistemi aktif hale getirilmeli, yasa dışı avlanma ile etkin mücadele yapılmalı, aşırı avlanmanın önüne geçilmeli" dedi.

Kuşadası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Susam da balık çiftliklerine verilen teşviklerin balıkçılara da tanınmasını istediklerini dile getirerek, amatör balıkçılar ve zıpkın avcılarının, yasalarca belirlenmiş miktarların çok üzerinde avlanıp kaynaklara zarar verdiğini iddia etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Kuşadası ve Çevresinin Balıkçılık Sektörü Sorunları' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement