Kuşatma Altındaki Madaya'da Halk Açlıktan Ölüyor - Son Dakika
Dünya

Kuşatma Altındaki Madaya'da Halk Açlıktan Ölüyor

Kuşatma Altındaki Madaya\'da Halk Açlıktan Ölüyor

Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeydoğusunda yer alan rejim güçlerinin ablukası altındaki Madaya beldesinde halk açlıktan ölmeye başladı.

03.01.2016 12:57  Güncelleme: 14:08

Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeydoğusunda yer alan rejim güçlerinin ablukası altındaki Madaya beldesinde iki kişinin açlıktan öldüğü, 150 kişinin soğuktan etkilendiği bildirildi.

SOĞUKLA MÜCADELE EDİYORLAR

AA muhabirinin Madaya'daki kaynaklarından aldığı bilgiye göre, rejim ile Hizbullah milislerinin kuşatması altındaki Madaya beldesinde 2 kişi açlıktan öldü, 150 kişi de şiddetli soğuktan etkilendi.

Soğuktan etkilenenler beldedeki sahra hastanelerine kaldırılırken, rejim güçlerinin kontrol noktalarından söz konusu beldeye insani yardımların girmesine izin vermediği ifade edildi.

70 KİŞİ AÇLIKTAN ÖLDÜ

Bu arada beldedeki yerel koordinasyon komitesi üyesi Samir Tateen ise Esad güçlerinin Madaya'yı kuşattığı günden bu yana yaklaşık 70 kişinin açlıktan yaşamını yitirdiğini, 50 kişinin de iyi beslenemediği için çeşitli hastalıklara yakalandığını söyledi.

Bölgeye acil insani yardımın gönderilmesi gerektiğini ifade eden Tateen şunları kaydetti:

"Madaya'da 40 bin civarında kişi var. 193 günden bu yana rejim ile Hizbullah milislerinin kuşatması altında bulunan Madaya'ya Esed güçleri insani yardımın girmesine izin vermiyor. Beldede hayat oldukça pahalı. Bir kilo pirinç 40 bin Suriye lirasından (Yaklaşık 300 Türk lirası) satılıyor. İnsanlar beldede karınlarını su ve topladıkları otlarla doyurmaya çalışıyorlar. Beldeye elektrik de verilemiyor, halk yıkılmış evlerin enkazından topladığı tahta parçalarını yakarak ısınmaya çalışıyor."

"GIDA MALZEMESİ ALMAK İÇİN ARABASINI SATILIĞI ÇIKARDI"

Madaya beldesine temel ihtiyaç maddelerinin girememesi nedeniyle her şeyin karaborsadan satıldığını, ilaç sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Tateen, "Madayalı bir kişi, 5 litre süt ile 7 kilo pirinç almak için aracını satılığa çıkarttı. Fakat adam daha sonra açlıktan yaşamını yitirdi" dedi.

Uluslararası kamuoyunun Madaya'ya insani yardımların girmesi için rejime baskı uygulaması gerektiğine değinen Tateen, kış aylarının gelmesi ile bölgenin de soğuk olması nedeniyle çok sayıda ailenin soğuktan etkileneceğine işaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Kuşatma Altındaki Madaya'da Halk Açlıktan Ölüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • BaZ: Sur ve cizre yi bırakmış başka yerlere bakıyorlar işe bak 40 57 Yanıtla
  • kim: Cizre de silopi de çok mu farkı şeyler oluyor 18 12 Yanıtla
  • coban: Turkiyenin dogusunuda bir gorseniz iyi olur bence 15 13 Yanıtla
  • Maraşlı: Şuan güneydoguya bunun yapılması gerekiyo 7 20 Yanıtla
    türko: Maraşlı aynen katılıyorum ama biz hainleri besleyen tek ülkeyizdir dünyada 0 2
  • ayse: aynısı güneydoğudada yaşanıyor bu küçük çocukların ne suçu var allah onları bu hale koyanları kahruperişan etsin allah onları daha beter etsin inşallah 20 2 Yanıtla
    aşa: yıllardır asker ölüyordu onların ne suçu vardı dün ölen bebekle kırk yıl önce dogan bebek aynı kaderi paylaşmış ne gocunuyon rüzgar eken fırtına bicer hainsiniz 5 5
  • kimkim: Cizre ve silopi de çok farkı durum yok 8 13 Yanıtla
  • Gercek: Ne yalan muhalifde ayni doguda olanlarin aynisi bizim insanlardan nicin zöz etmiyorsunuz 8 10 Yanıtla
    Aferin: Sur ve Cizre de böyle yapılmalı.. Su bile kesilmeli 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement