Kütahya Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Toplu Nikah Töreni Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Kütahya Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Toplu Nikah Töreni Düzenledi

Kütahya Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Toplu Nikah Töreni Düzenledi

Kütahya Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği toplu nikah töreninde, 8 çiftçi evlendirdi.

17.04.2015 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği toplu nikah töreninde, 8 çiftçi evlendirdi.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleşen törende Bölge Yatılı Kur'an Kursu İmam Hatibi İsmail Hangün'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Kütahya İl Müftü Yardımcısı Ahmet Akyıl, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bilgiler sundu.

Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen nikah töreninde konuşan Belediye Başkanı Belediye Başkan Kamil Saraçoğlu, "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bizde Kütahya Belediyesi olarak Resulullah'ın bir sünnetini öne çıkarmak ona hayat vermek ve onun önemine binayen nikahla ilgili bir tören düzenledik.Ben burada yeni evlenen çiftlerimizin ailelerine,gençlerimize destek olmalarını,yeni evlenen çiftlerimize de hayatı paylaşmalarını söylüyorum çünkü hayat paylaşıldıkça güzeldir. Zaman zaman hayatınızda iniş ve yokuşlar olacaktır. El ele olursanız birlikte zorlukları aşarsınız, birbirinizi sayın ve sevin, sizlere ömür boyu mutluluklar diliyorum. Burada sizlerin vasıtanızla şunu söylemek istiyorum hepimizin yükümlülükleri var çevresinde mahallesinde evlenemeyen durumu olmayan gençleri o mahalleli evlendirmek zorunda.Onların bekar kalması onların evlenememesi sorumluluğu o semte, o mahalleye aittir.Biz Sosyal bir Belediye olarak toplu nikah törenlerini bu yılda yapacağı,böylelikle o mahallelinin sorumluluğunu biz üstlenmiş olacağız.Nikahta '5 S' kuralı vardır sevgi, saygı, sabır, sadakat ve sorumluluk kuralları vardır.Bu kurallar evlilik hayatında Mutluluğu getirir" diye konuştu.

Daha sonra çiftlerin nikahını kıyan Başkan Saraçoğlu, Kutlu Doğum Haftalarını kutlayarak çiftlere, nikah cüzdanıyla birlikte hediyeler verdi.

Nikah törenine çiftlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Akyıl, Müftülük Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İhsan Baştürk, belediye daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Toplu Nikah Töreni Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement