Kütahya Belediyesi'nden "Yağmur Suyu Hattı Projesi" - Son Dakika
Yerel

Kütahya Belediyesi'nden "Yağmur Suyu Hattı Projesi"

Kütahya Belediyesi tarafından, kentin sel felaketlerine karşı 9 milyon lira tutarında "Yağmur Suyu Hattı Projesi"nin imza töreni gerçekleştirildi.

05.05.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi tarafından, kentin sel felaketlerine karşı 9 milyon lira tutarında "Yağmur Suyu Hattı Projesi"nin imza töreni gerçekleştirildi.

Belediye binasındaki imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, uzun yıllardan beri su baskınlarının özellikle Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt, Fatih ve Gaybiefendi mahallelerinin kanayan yarası olduğunu söyledi.

Bu proje ile yağmur suyu sorununun önüne geçmiş olacaklarını belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Yağmur suyu hattının tamamlanmasıyla birlikte yağışlı havalarda mahallede yaşanan sel ve su baskını gibi olumsuz durumlar ortadan kalkacak. Proje sayesinde bölgede yaşanan sel ve su baskını gibi olumsuzluklar tarihe gömülecek. Kütahya Belediyesi olarak kentimizin dört bir yanındaki altyapı projelerimize durmaksızın devam ediyoruz. Toplam 21 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşenecek. Bu sayede ana hatlar ve kolektörler döşenerek, söz konusu mahallelerin üst kısımlarında kalan mahallelerin hatları da buralara bağlanabilecek. Yağmur suyu hattı projemizin toplam maliyeti 9 milyon liradır. Çalışmamızı kısa bir süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Projemiz şimdiden hemşehrilerimize hayırlı olsun."

Konuşmanın ardından Saraçoğlu ve projeyi gerçekleştirecek firma yetkilileri arasında protokol imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya Belediyesi'nden 'Yağmur Suyu Hattı Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement