Kütahya'da "Atık Su Arıtma Tesisi Projesi" - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da "Atık Su Arıtma Tesisi Projesi"

Kütahya Belediyesi tarafından yürütülen "Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin" tanıtımı yapıldı.

24.02.2016 16:16

Kütahya Belediyesi tarafından yürütülen "Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin" tanıtımı yapıldı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki projenin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, yapılacak tesisin Kütahya için oldukça önemli bir proje olduğunu söyledi.

Tesisin Türkiye'de örnek bir proje olacağını da ifade eden Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Devlette devamlılık ilkesi ile hareket edilir. Bu proje önceki dönem belediye başkanımız başlatmış. Biz de masamızın üzerinde bu projeyi bulduğumuzda başlayan bir projenin bir an önce bitmesi için caba sarf etmemiz gerektiğini ve bunun da hızlı bir şekilde faaliyete geçmesini istedik. Türkiye'ye ve komşu illere örnek olacak projenin hayata geçirilmesi bizi mutlu edecek. Kütahya'da da yağmur suyu gibi yer üstü suyu dediğimiz sularında kanalizasyon hattına gitmesi bize en büyük sıkıntıya sokan konulardandı. Geçen yıl yağmur suyu ile ilgili ihale gerçekleştirdik. Arıtmayı daha iyi ve daha sıhhatli kullanmanın gereğini yapacağız. Modern bir artıma tesisi olacak."

Saraçoğlu, projenin yüzde 85'inin Avrupa Birliği fonlarından yüzde 5'inin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yüzde 10'unun da belediyenin öz kaynaklarından karşılandığını sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Üyesi Arif Karbak ise Kütahya Atık Su Projesi Çevre Operasyonel Programı kapsamında AB kapsamında eş finansman sağlanan ve halen devam eden 29 projeden biri olduğunu kaydederek projenin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Proje ile ilgili sunumların da yapıldığı toplantıya Vali Şerif Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, müşavir ve müteahhit firma yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da 'Atık Su Arıtma Tesisi Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement