Kütahya'da Belediye Ekipleri Camileri Temizleyecek - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Belediye Ekipleri Camileri Temizleyecek

Kütahya\'da Belediye Ekipleri Camileri Temizleyecek

Kütahya Belediyesi ile İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol gereği, il merkezinde bulunan camilerin temizliğini belediye ekipleri yapacak.

24.06.2014 18:11

Kütahya'da, İl Müftülüğüne bağlı yaklaşık 150 caminin temizliğini, yapılan protokol gereği Kütahya Belediyesi ekipleri üstlenecek.

Kütahya Belediyesi'nde düzenlenen protokolü, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, imzaladı.

Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşan ramazan ayı öncesinde belediye olarak camilerin temizliğini üstlendiklerini söyledi.

İmzalanan protokol kapsamında kentteki 150 camide temizlik çalışmasını başlatacaklarını dile getiren Saraçoğlu, "Böyle güzel bir programı başlatmak bizi sevindiriyor. Kurduğumuz 6 kişilik bir ekiple cami temizliği, periyotlar halinde artık her ay devam edecek. İnsanlarımızın temiz yerlerde ibadet etmeleri ve oralarda manevi duygularını yaşamaları, bizim için çok çok önemli" diye konuştu.

İl Müftüsü de katkılarından dolayı Kütahya Belediyesi ekipleri ile Saraçoğlu'na teşekkür etti.

İslam dininin temizliğe çok önem verdiğine değinen Gül, "Peygamberimiz, 'temizlik imandandır' buyuruyor. Dolayısıyla camilerimiz, cemaatimizin huzur içerisinde ibadet edecekleri birer mekan olmaları amacıyla imzalanan protokolün, oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Belediye Ekipleri Camileri Temizleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement