Kütahya'da Hes İnşaatı Tünelinde Göçük - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Hes İnşaatı Tünelinde Göçük

Kütahya\'da Hes İnşaatı Tünelinde Göçük

Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Karaköy yakınlarında yapımı devam hidroelektrik santralinin (HES) tünel inşaatında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçiye ulaşmak için çalışmalar sürüyor.

18.05.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Karaköy yakınlarında yapımı devam hidroelektrik santralinin (HES) tünel inşaatında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçiye ulaşmak için çalışmalar sürüyor.

Dün saat 20.00 sıralarında meydana gelen göçük sonrası tünelden kendi imkanlarıyla çıkmayı başaran Resul Demir (25) kazayı hafif yaralı olarak atlatırken, 3 çocuk babası Ensar Akay (33) toprak altında kalmıştı. Taşeron firmada çalışan Giresunlu Ensar Akay'ın 6 ay önce inşaatta çalışmaya başladığı öğrenildi. Biten tünelin içerisinde sıva yapan 2 işçinin üzerine, eriyen kar suları nedeniyle yumuşayan toprağın çöktüğü belirtiliyor.

TÜNELDE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Tünelin yaklaşık 150 metre ilerisinde meydana gelen göçük alanına ulaşarak Akay'u kurtarmak için AFAD ve Tunçbilek beldesindeki Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) kurtarma ekiplerinin güçlendirme çalışmaları yaptığı bildirildi. Ekiplerin tünel içinde güçlendirme yaparak ilerlemeye çalıştığı, göçük bölgesine ne zaman ulaşabileceğinin henüz kestirilemediği belirtiliyor. Bölgede çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekipleri bekletiliyor.

UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Bu arada, Ensar Akay'ın, kazanın ardından bölgeye gelen yakınları yaklaşık 15 saattir göçük altında bulunan Akay'ın sağ olarak kurtarılması için umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Aynı olayda hafif yaralanan ve Tavşanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Resul Demir'in sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Hes İnşaatı Tünelinde Göçük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement