Kütahya'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Töreni - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Töreni

Kütahya\'da İstiklal Marşı\'nın Kabulü Töreni

Kütahya’da, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı, ValiŞerif Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

12.03.2015 14:38

Kütahya'da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı, Vali Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yeni Kültür ve Ticaret Merkezi'nde düzenlenen program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi Müdürü Muharrem Kaptan'ın açılış konuşmasının ardından Nafi Güral Fen Lisesi Öğrencisi Halenur Pehlivanoğlu, "Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak" adlı şiiri okudu.

Kastamonu Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahmurat Arık İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Programın devamında Nafi Güral Fen Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı Bağımsızlık Kahramanı Mehmet Akif Oratoryosu seslendirildi. Oratoryo dinletisinin ardından Mehmet Akif Ersoy Şiirlerini Ezbere Okuma yarışmasında il birincisi olan Kütahya Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Gamze Erdoğmuş şiir okudu. Son olarak Okul Öncesi Öğrencileri arasında yapılan İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışmasında 1. olan Nene Hatun Anaokulu Öğrencisi Buse Yalnız, İstiklal Marşını okudu.

Program sonunda Vali Şerif Yılmaz, Hava Er eğitim Tugay Komutanı Tugğeneral Celal Başoğlu ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından, İl Genelinde İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması, Resim Yarışması, Şiir Yarışması, Kompozisyon Yarışması ve Liseler arası Şiir Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi.

Vali Yılmaz tarafından ayrıca kentte Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı için misafir olarak gelen Kastamonu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahmurat Arık'a hediye takdimi yapıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement