Kütahya'da 'Minimal Kesiyle' Kalp Ameliyatı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'Minimal Kesiyle' Kalp Ameliyatı

Kütahya\'da \'Minimal Kesiyle\' Kalp Ameliyatı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’nde yine bir ilk yaşandı.

24.01.2017 12:47

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde yine bir ilk yaşandı. "Minimal invaziv mitral kapak cerrahisi" (küçük kesiden mitral kapak değişimi ameliyatı) başarılı bir şekilde uygulanmaya başlanıldı.

Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural öncülüğünde, Op. Dr. İbrahim F. Özdomaniç, Op. Dr. Nurhayat Bircan, Op. Dr. A. Aslı Gözüaçık, Op. Dr. Sinan Erkul, Op. Dr. Gülen Sezer Alptekin Erkul, Op. Dr. Engin Akgül den oluşan Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde 52 yaşında mitral kapak darlığı şikayeti ile başvuran hastaya minimal invaziv olarak mitral kapak değişimi uygulandı. Başarılı geçen ameliyat sonrası hasta erken dönemde yoğun bakımdan servise alındı. Servis takiplerinde de sorun olmayan hastanın hızla iyileşerek taburcu olması sağlandı.

Vural, "Uygun hastalarda tercih edilebilen bu yöntemde göğüs yan duvarından yapılan 5-6 cm'lik küçük bir kesi ile açık kalp ameliyatları yapılabiliyor. Hastaların bu şekilde daha hızlı iyileşmesi, güncel aktivitelerine daha hızla geri dönmesi sağlandığı gibi, yara iyileşmesi hızlandırılıyor, enfeksiyon oranı azaltılıyor ve estetik olarak da büyük bir yara izinden kurtulup daha iyi sonuçlar sağlanıyor" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Minimal Kesiyle' Kalp Ameliyatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement