Kütahya'da Sertifikalı Çobanlık Dönemi - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Sertifikalı Çobanlık Dönemi

Kütahya'da, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan Sürü Yönetimi Kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

09.12.2014 18:36  Güncelleme: 19:09

Kütahya'da, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan "Sürü Yönetimi Kursu"nu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Aslanapa ilçesinde gerçekleştirilen törende konuşan İl Müdürü Muhammed Gümüş, buna benzer kursların işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu kapsamda çobanlara yönelik Kütahya merkez, Dumlupınar ve Aslanapa ilçelerinde 4 kurs açıldığını belirten Gümüş, şöyle konuştu:

"Halen Tavşanlı ve Simav'da devam eden 16'sı bayan 40 kursiyerin eğitimlerine devam ediliyor. Kurslar sayesinde çobanlar artık eğitimli ve daha bilinçli olacak. Sertifikalı çobanlık mesleğinin maaş açısından da olumlu getirisi olacaktır. Böylelikle hem sürü sahipleri hem de yeni haliyle çobanlık cazip hale gelecek."

Törene, Aslanapa Kaymakamı Semih Altaş ve Belediye Başkanı Asaf Akar da katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Sertifikalı Çobanlık Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement