Kütahya'da Üniversitelilere İkametgah Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Üniversitelilere İkametgah Kampanyası

Kütahya\'da Üniversitelilere İkametgah Kampanyası

Kütahya'da, üniversite eğitimi için kente gelen öğrencilerin ikametgahlarını Kütahya'ya getirmeleri için kampanya başlatıldı.

15.12.2014 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, üniversite eğitimi için kente gelen öğrencilerin ikametgahlarını Kütahya'ya getirmeleri için kampanya başlatıldı. Valilik ve belediyenin de destek verdiği kampanyada ikametgahını Kütahya'ya getiren ilk 5 bin öğrenciye 25 liralık market çeki verilecek. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, üniversitelilerin Kütahya'ya sahip çıkmasını istedi.

Kütahya Dayanışma Derneği tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak 'İkametgahım Kütahya' adı altında kampanya başlattı. Valilik, belediye, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğü, Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası'nın (KÜTSO) da desteklediği kampanya nedeniyle bastırılan afişlerde 'İkametgahım Kütahya. DPÜ öğrencileri Kütahya'ya sahip çıkıyor. Üniversitesine sahip çıkıyor. 31 Aralık 2014 tarihine kadar ikametgahını getiren ilk 5 bin öğrenciye, ikametgah ilmühaberini getir 25 TL market çekini götür' yazısı yer aldı.

İHTİYAÇLARINI BELEDİYE KARŞILIYOR

Afişler kentin değişik yerlerine asılırken Kütahya'nın Ak Parti'li Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında üniversiteli öğrencilerin Kütahya'ya sahip çıkmasını istedi. Saraçoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Dumlupınar Üniversitemiz yaklaşık 50 bin öğrenciye sahip. 37 bin civarındaki öğrencimizin Kütahya merkezde eğitim öğretim gördüğünü biliyoruz. Öğrencilerimiz birinci ikametgahlarını buraya almayarak ikinci ikametgahlarını burada gösteriyorlar. Fakat burada durdukları sürece ihtiyaçlarını belediye bütçesinden karşılıyoruz. Belediye bütçesinin büyük bölümü de İller Bankasından nüfusa dayalı olan şekilde bir gelirimiz oluyor. Gelir kaynağımızı artırmak ve gerçek nüfusu ortaya koyma adına ve öğrencilerimize örnek olmak amacıyla bir kampanya başlattık. Kampanya 31 Aralık gününe kadar devam edecek. İkametgah ilmühaberi getiren her öğrencimize 25 liralık bir alışveriş çeki vereceğiz."

NÜFUS EKSİLDİ

İkametgah taşımanın çok kolay olduğunu belirten başkan Saraçoğlu, "Öğrencilerimiz nüfus müdürlüğüne gidip ikametini Kütahya'ya taşıyabilirler. Kütahya'nın gerçek nüfusuna dönmesi bizim için önemli. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde nüfusumuzun 3 bin 800 eksikliğinden dolayı bir milletvekilinin eksildiği, 5 olan vekil sayısının 4'e düştüğü yolunda haberler çıkmıştı. Biz o günden itibaren gerek TÜİK yetkilileriyle gerekse Tugay komutanımızla askerlerin burada yazılmasıyla alakalı girişimimiz oldu" dedi. - Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Üniversitelilere İkametgah Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement