Kütahya'dan Halep'e İnsani Yardım Tırı - Son Dakika
Güncel

Kütahya'dan Halep'e İnsani Yardım Tırı

Kütahya\'dan Halep\'e İnsani Yardım Tırı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'nin Halep kentindeki ihtiyaç sahiplerine bir tır dolusu un gönderildi.

16.08.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'nin Halep kentindeki ihtiyaç sahiplerine bir tır dolusu un gönderildi.

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, Ziraat Mahallesi'nde yardım tırının hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de uzun zamandır süren iç savaşta Halep'in kuşatma altına alındığını belirtti.

Kuşatmadan dolayı Halep'te ciddi yıkımların yaşandığına dikkati çeken Yenipazar, şöyle konuştu:

"Kuşatma nedeniyle Halep'teki insanlardan bilgi alınması mümkün olmuyordu. Yaklaşık bir hafta önce Halep kuşatması delindi ve bir koridor oluşturuldu. Halep'teki sivillere insani yardım ulaştırabilmek söz konusu oldu. Şu an Halep'te çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 350 bin civarında insan aç ve açıkta, herhangi bir yiyecek ve içeceğe ulaşma imkanı olmayan bir savaş ortamında. Oradaki insanlar ölümle karşı karşıya. Biz de bu anlamda İHH olarak ilk etapta Tavşanlı ilçemizdeki hayırseverlerimizin desteğiyle bölgeye bir tır dolusu un yardımını yola çıkarıyoruz."

Daha sonra, yardım tırı, dualarla Halep'e uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'dan Halep'e İnsani Yardım Tırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement