Kütahya TKDK'dan Turizme Destek - Son Dakika
Yerel

Kütahya TKDK'dan Turizme Destek

Kütahya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, turizm yatırımcılarına yapacakları yatırımlarda yüzde 50 oranında hibe desteği sağlayacak.

18.12.2014 14:18  Güncelleme: 14:42

Kütahya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, turizm yatırımcılarına yapacakları yatırımlarda yüzde 50 oranında hibe desteği sağlayacağını duyurdu.

İl Koordinatörü İhsan Kaymak, yaptığı açıklamada, 13. çağrı ilanı bağlamında Kütahya'nın sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacı ile turizm yatırımlarına hibe verileceğini bildirdi.

Kütahya'da turizm potansiyelinin ekonomik olarak değerlendirilmesi için yapılacak yatırımların desteklenmesinin önemli olduğunu dile getiren Kaymak, şunları kaydetti:

"Kırsal turizm bağlamında eksikliği hissedilen yatırımların Kütahya'ya kazandırılmasını teşvik etmek amacıyla yapılacak otel, pansiyon, bungalov ev, lokanta, pastane, kahvaltı yerleri, yemek çadırı ve kamp alanlarının yapımını desteklemekteyiz. Bunun yanı sıra at bakımı ve binicilik, balık avlama, havuz filtreleme ve dezenfeksiyon, bisiklet kullanımı ve tamiri, rafting, doğa yürüyüşleri, paintball, tırmanma platformu, dağcılık, halı saha, aquapark, atv safari, bahçe bakımı ve hobi bahçesi gibi tesislere de maksimum 250 bin avro tutarında hibe verecektir. Bu bağlamda hali hazırda turizm işletme belgesine sahip işletmelerin modernizasyonu için ve makine-ekipman alımı için başvurabileceği gibi yeni işletme olarak yapım işleri ve makine-ekipman alımına da başvurabileceklerdir." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya TKDK'dan Turizme Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement