Kütahya Valisi: Paralel Yapıya Bağlı Personeli Bildirin - Son Dakika
Yerel

Kütahya Valisi: Paralel Yapıya Bağlı Personeli Bildirin

Kütahya Valisi: Paralel Yapıya Bağlı Personeli Bildirin

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, paralel yapıya bağlı olduğunu belgelenen kamu görevlisi kişilerin derhal amirlerine bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

19.07.2016 15:09

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, paralel yapıya bağlı olduğunu belgelenen kamu görevlisi kişilerin derhal amirlerine bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kütahya İl İdare Şube Başkanları Toplantısı'nda konuşan Vali Nayir, "İnşallah 15 Temmuz'da yaşananlar Türkiye'nin göreceği son badirelerden bir tanesi olur. Artık her bir kamu ve kuruluşu kendince tedbirler almaya başladı. Ankara düzeyinde kararlar alınıyor, ilk etapta bu kararların titizlikle uygulanması gerekiyor. Bu konuda hiçbir eksiği biz tahammülle karşılamayacağız. Yine siz il idare şube başkanları olarak yalnızca kendinizden değil çalışanlarınızdan da sorumlusunuz. Bu yapıya ait kişiler varsa bunlara ait bilgileri, belgeleri mutlaka bizlerle, gerektiğinde adli kuruluşlarla paylaşmak üzere hazırlıklarınızı da yapmalısınız. Öncelikle sosyal paylaşım ağlarında gözünüze takılan bu olaylarla sivri, gereksiz çıkışları olan personelin mutlaka bildirilmesini istiyoruz. Bu hafta sonu itibariyle birkaç personelimizi bu yüzden açığa aldık ve hakkında soruşturma başlattık. Eğer bu ihaneti anlayamadıysa, bizim onlarla devam edecek yolumuz yok. Onun için il idare şube başkanlarımız bu konudaki gayretlerini yükseltmeliler. Bu süreçte çok güzel bir duruş sergileyen adli birimlerimizin talepleri direkt benim emrim gibi hemen yerine getirilmeli. Yürütülen gözaltı, tutuklama talepleriyle ilgili bilgi talepleri hiç geciktirilmeden yerine getirilmeli" diye konuştu.

"Birlik ve beraberliğimiz devlete olan saygıyı artıracaktır"

Yönetim anlayışı ve çalışma prensipleri hakkında il idare şube müdürlerini bilgilendiren Vali Nayir, "İnsan odaklı, şeffaf, güler yüzlü bir yönetim anlayışımız bütün kuruluşlarımıza hakim olacak. Biz insanımız için görev başındayız. Empati yaparak kapımızdaki kişiyi kendimiz gibi düşünüp ne tür bir hizmet istiyorsak onları Kütahyalı vatandaşımıza sergilemek zorundayız. Kurumlarımız bizim yüz akımız olmalı, kurum içerisindeki düzenimiz, tertibimiz, çevre düzeninden temiz bayrağımıza kadar devleti temsil edecek mahiyette bir çalışmamız olmalı. İl idare şube başkanlarımıza düşen çok önemli görevler var. Eğer biz kendi aramızda kamu hizmetlerini götürürken beraberliğimizi sağlamışsak, vatandaş bizdeki birlik ve beraberliği görüp devletine, kurumlarına saygıyı da artıracaktır. Eğer bugün Kütahya'da halkın tepki seviyesi bu kadar yüksek oluşmuşsa bunda kamu idaresindeki birlik ve beraberliğimizin de önemli bir rolü olduğunu bilmenizi istiyorum. Sizler aranızdaki ihtilafları ne kadar kaldırır, yapabileceğiniz çalışmalarda ne kadar birlik ve beraberlik örneği gösterirseniz, devlete olan saygıyı, güveni de o derece artırmış olacaksınız" şeklinde konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Valisi: Paralel Yapıya Bağlı Personeli Bildirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement