Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Hasköy ilçesinde program düzenlendi.

18.04.2014 16:43

Hasköy ilçesinde Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İlçe Müftülüğünce düzenlenen etkinlikleri kapsamında, kitap ve gül dağıtılarak, okullar arası yarışmalar düzenlendi.

Hasköy Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Hasköy Müftüsü Orhan İmamoğlu, ihlas ve samimiyetin, bütün ibadetlerin, her türlü riya, gösteriş ve çıkar kaygısından arındırılıp sadece, Allah rızası için yapılması gerektiğini söyledi.

"İhlas olmazsa, ruhumuzun miracına sebep olması gereken namazlarımız bizi kötülüklerden alıkoyamaz" diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

"İhlas olmazsa oruçlarımız artık bizim için bir kalkan değil, sadece açlık ve susuzluktan ibaret kalır. İhlas olmazsa kurbanlarımız rabbimize kurbiyete vesile olamaz. Elimizde sadece onların eti ve kanları olur. İhlasın yerini gösteriş, samimiyetin yerini riya almışsa, sağ elimizin verdiğini sol elimizin bilmemesi gereken fedakarlıklarımızı herkes biliyorsa, o vakit sadakalarımız rabbimize sadakatimizi ifade etmekten çok uzakta demektir."

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konusunda konferans verdi.

Programa, İlçe Belediye Başkanı Mürsel Özen, İl Müftüsü Recep Uzun, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement