Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "İslamiyet, tüm insanlara kucak açan iyi ahlakı, doğruluğu, dürüstlüğü, halka ve hukuka saygıyı emreden sevgi ve hoşgörü dinidir" dedi.

13.04.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "İslamiyet, tüm insanlara kucak açan iyi ahlakı, doğruluğu, dürüstlüğü, halka ve hukuka saygıyı emreden sevgi ve hoşgörü dinidir" dedi.

Yağcı, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, Kutlu Doğum Haftası denildiğinde Hazreti Muhammed'i anma, onu anlama, onun temsil ettiği aşkın değerler bütününü tanıma ve hayata ışık tutan bir meşale yapabilme çabasının akla geldiğini kaydetti.

Hazreti Muhammed'in hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatı aydınlatacak güçlü bir ışık bulunduğunu vurgulayan Yağcı, şu ifadelere yer verdi:

"İslamiyet, tüm insanlara kucak açan iyi ahlakı, doğruluğu, dürüstlüğü, halka ve hukuka saygıyı emreden sevgi ve hoşgörü dinidir. Kur'an-ı Kerimin evrensel mesajı, Hazreti Muhammed'in örnek şahsiyeti ve ahlakı değerler bütününün temel öğeleridir. O rahmet ve sevgi peygamberiydi. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir. Sevgili Peygamberimizin örnek kişiliğinde yüce dinimizin verdiği mesajların ve insana kattığı güzelliklerin tüm insanlarla sevgi ve hoşgörü içinde paylaşılması, aklın ve bilimin ışığında iyi anlaşılması manevi huzur ve mutluluğun teminatıdır. Peygamber Efendimiz bizler için Kuranın adeta yaşayan bir örneğidir. Kuran bizleri onu örnek almaya çağırır. Bizler onun sünneti etrafında toparlanıp bilinç ve kimlik kazandık. O hiç kimseyi ayıplamaz, kötülüğe karşılık vermez idi. Af ve hoşgörü sahibi idi. Kendisinden talepte bulunanı geri çevirmezdi."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement