Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Çatak Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü'nce, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ""Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku" konulu konferans düzenlendi.

15.04.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatak Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü'nce, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ""Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku" konulu konferans düzenlendi.

Atatürk İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta konuşan İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, "Gelin hem dünyamıza hem birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne yayalım. Unutmayalım ki dünya bize biz dünyaya emanetiz. Daha güzel bir dünya için sevgi, saygı ve merhamet diliyorum" dedi.

İlçe Müftüsü İlhan Günay ise bu yıl Hazreti Muhammet'in doğumunun 1444. yılının kutlandığını belirterek, "Şüphesiz ki sevgili Peygamberimizin doğumu biz Müslümanlar hatta bütün insanlık için en önemli gündür. Çünkü Hazreti Peygamber Kuran'ın ifadesiyle alemlere rahmet, insanlığa örnek olarak gönderilmiştir" diye konuştu.

Van Müftü Vekili Abdulvahap Şakrak ise bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası temasının "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku" olarak belirtildiğini hatırlatarak, birlikte yaşamanın en temel ilkelerinden birinin affetmek olduğunu söyledi.

Şakrak, şunları ifade etti:

"Affetmek bize yapılan kötülüğü unutmaktır. Affetmek, adaletin fevkinde bir erdemdir. Affetmek, asla kötülüğü onaylamak değildir. Affetmek kibrin çukurlarından tevazunun semasına yükselmektir. Üzülerek ifade ederim ki bugün affetmek hayatımızda çok az rastladığımız bir erdemdir. Oysa affetmek Rab'bimizin şanındandır. O bizi affetmese biz ne yaparız, nereye gideriz, kime iltica ederiz. O rahmandır, çok esirgeyendir. O gaffardır, çok bağışlayandır. O kainatı rahman sıfatıyla idare edendir."

Programa, Garnizon Komutanı Feyyaz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evin Keve, Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement