Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Hatay Valisi Ercan Topaca, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

08.04.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Ercan Topaca, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Topaca, ziyaretteki konuşmasında, bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın toplum içindeki sorunlara ışık tutması ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Hazreti Peygamber'in insanlarla ilişkisini, iletişimini, olaylara yaklaşımını, sorunları çözüm biçimini, hoşgörüsünü anlamak ve hayata aktarmak gerektiğini anlatan Topaca, birlik ve beraberlik duygularının harekete geçirilmesine ihtiyaç duyulan bu günlerde Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası temasını "Hazreti Peygamber, tevhit ve vahdet, gelin birlik olalım" diye belirlemesinin de önemli olduğunu vurguladı.

Vali Topaca, şunları kaydetti:

"Bu tema çerçevesinde vahdet içerisinde olmamız, milletimizin bütünlüğünün korunması ve yeni neslin buna alıştırılması anlamında önem taşıyor. Bu anlayışı sadece bir haftayla sınırlamayıp bunu bir yıla yayarak insanların kafasında İslamiyetin ve Peygamber Efendimizin ahlakının birleştirici, bir arada tutan ve birbirine tahammülü öğütleyen bir anlayış olduğunu göstermesinin milli bir görev olduğunu düşünüyorum."

Kavillioğlu da hafta kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili Topaca'ya bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement