Kutlu Doğum Haftası Yarışmalarında Ödül Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası Yarışmalarında Ödül Heyecanı

Esenler’de, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen 7 yarışmada dereceye giren 87 öğrenci, düzenlenen bir törenle ödüllendirildi.

21.04.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler'de, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen 7 yarışmada dereceye giren 87 öğrenci, düzenlenen bir törenle ödüllendirildi.

Esenler Belediyesi, Esenler Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 13 Nisan'dan bu yana düzenlediği yarışmaların ödül töreni Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Törene, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz ve AK Parti Esenler İlçe Başkan Gökhan Taran ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

YARIŞMALARA 70 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Mescid-i Aksa İmamı Muhammed Ali Omar Abbasi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ödül töreninde, daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'e duyulan sevginin aradan geçen asırlara rağmen eksilmediğini aksine arttığını ifade ederek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan da, ilçedeki tüm okulların Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında etkin olarak yer aldığını ve 7 branşta düzenledikleri yarışmalara 70 bin öğrencinin katıldığını söyledi.

"O'NUN ÜMMETİ OLMAK EN BÜYÜK ONURDUR"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmasında yarışmalarda dereceye giremeyen öğrencileri de ödüllendireceklerinin müjdesini verdi. Anların en güzelinin Peygamber Efendimizin dünya teşrif ettiği an olduğunu söyleyen Başkan Göksu, sözlerine şöyle devam etti: "İnsanların en güzeli de O'nun ümmeti olandır. Sevgi, şefkat ve merhamet peygamberine ümmet olmak en büyük onurdur. Bütün gayretimiz, yeni nesiller O'nu anlasın diye. Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum, onların hocalarını tebrik ediyorum, ailelerini tebrik ediyorum. Bu yarışmalarda çocuklarımızın hepsi kazanmıştır. Dereceye giremeyen çocuklarımız üzülmesin. Onları da anneleriyle birlikte Edirne'ye götüreceğiz."

Programda son konuşmayı Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal yaptı. Yüksel Ünal da Esenler'de Kutlu Doğum Haftası'nın dolu dolu geçtiğine dikkat çekerek, yarışmalara katılan öğrencilerle birlikte öğretmenlerini ve ailelerini de kutladı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Konuşmaların ardından, ilk ve orta okullar ile liseler ayrı ayrı olmak üzere, yarışmalarda birinci olan öğrenciler, bir kez de Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'ni dolduran konukların karşısında sahneye çıktılar. Özellikle Naat-ı Şerif'ler okunurken vatandaşların duygulandıkları ve zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

DERECEYE GİRENLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Daha sonra yarışmalarda derece alan öğrenciler, altınla ödüllendirildi. Öğrenciler, ödüllerini Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve diğer protokol üyelerinin elinden aldılar. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası Yarışmalarında Ödül Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement