Kuzey Irak'taki Protestolar - Son Dakika
Güncel

Kuzey Irak'taki Protestolar

Irak'ta Mesut Barzani'nin liderliğini yaptığı Kürdistan Demokrat Partisinden (KDP), Süleymaniye kentindeki şiddet eylemlerinin sorumlusunun Goran Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa olduğu iddia edildi.

10.10.2015 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta Mesut Barzani'nin liderliğini yaptığı Kürdistan Demokrat Partisinden (KDP), Süleymaniye kentindeki şiddet eylemlerinin sorumlusunun Goran Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa olduğu iddia edildi.

Erbil'de olağanüstü toplanan KDP Siyasi Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, kaos ortamının sorumlusunun Noşirvan Mustafa olduğu öne sürüldü.

Kürdistan Yurtseverler Birliğinin (KYB) de "sorumsuzca davrandığı ve üzerine düşeni yapmadığı" iddia edilen açıklamada, "Noşirvan Mustafa, parti binalarımıza ve yöneticilerimize yönelik saldırıların birinci dereceden sorumlusudur. Saldırılar karşılıksız kalmayacaktır. Planlayıcılara ve fitnecilere en uygun cevabı vereceğiz" ifadesine yer verildi.

"KDP, anlaşmalardan çekilmekte özgürdür"

Gösterilerle saldırıların Goran tarafından yönlendirildiği ileri sürülen açıklamada şunlar kaydedildi:

"KDP, bütün gücüyle terör örgütü DAEŞ'e karşı savaşıyor fakat Noşirvan Mustafa'nın çetesi, 'sivil protesto' adı altında partilerimize saldırıyor. KDP, o bölgelerde hizmetlerin aksamasından ve maaşların verilmemesinden sorumlu değildir. Buralardaki idare ve hizmet işleri, KYB'nin sorumluluğundadır. Noşirvan ve çetesi, anarşi çıkarmaya ve kaos yaratmaya çalışıyor.

KDP, Noşirvan ve çetesinin de içinde olduğu hükümetin kurulması ve parlamento başkanının seçilmesiyle ilgili anlaşmalardan çekilmekte özgürdür."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Irak'taki Protestolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement