Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un Ağabeyinin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un Ağabeyinin Öldürülmesi

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un\'un Ağabeyinin Öldürülmesi

Endonezya hükümeti, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ağabeyinin öldürülmesine ilişkin Malezya'da gözaltına alınan ikinci şüphelinin Endonezyalı olduğunu doğruladı.

16.02.2017 15:34

Endonezya hükümeti, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ağabeyinin öldürülmesine ilişkin Malezya'da gözaltına alınan ikinci şüphelinin Endonezyalı olduğunu doğruladı.

"Jakarta Globe" gazetesinin Endonezya Dışişleri Bakanlığına dayandırarak verdiği haberde Kim Jong-nam'ın öldürülmesinde ikinci şüpheli olarak gözaltına alınan kadının Endonezyalı olduğunun doğrulandığı belirtildi.

Endonezya'nın Kuala Lumpur Büyükelçiliğinin konuyu yakından takip ettiği ve Malezya polisi ile işbirliği içinde olduğu belirtildi.

Gözaltında tutulan şüpheliyi elçilik yetkililerinin ziyaret ettiği ifade edilirken, ayrıca elçiliğin şüpheliye soruşturma boyunca yasal hakları konusunda yardımcı olacağı kaydedildi.

Salı günü Kim'in üvey ağabeyi Kim Jong Nam'ın Kuala Lumpur havalimanında saldırıya uğradığı ve hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Malezya, Kim Jong-nam'ın öldürülmesiyle bağlantılı iki şüpheliden biri olarak dün Vietnam asıllı bir kadının gözaltına alındığını duyurmuştu.

Güney Kore de Kim'in üvey ağabeyinin Malezya'da uğradığı suikast sonucu öldürüldüğünü doğrulamış ve merkezi Güney Kore'de bulunan Chosun TV kanalı, kimliği belirlenemeyen iki kadın ajanın Malezya'daki bir havaalanında Kim Jong Nam'a zehirli iğneyle saldırı düzenlediğini iddia etmişti.

Diğer yandan, Malezya'daki çeşitli yayın organlarında da Kim Jang-nam'ın katil zanlılarının iki kadın olduğu, Malezya polisinin bu kişileri ölü ele geçirdiği iddiasına yer verilmişti.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Hizmeti (NIS) Müdürü Lee Byung-ho de Pyongyang yönetiminin uzun zamandır Kim Jong-nam'ı öldürmeyi planladığını ancak Kim'in Çin tarafından korunduğunu ileri sürmüştü.

Babasının ölümünün ardından 2011'de iktidara gelen Kim, daha önce de eniştesini ve bazı üst düzey yetkilileri infaz ettirmişti.

Kim'in eniştesi ve Ulusal Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı Chang Song Thaek, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 2013'te idam edilmiş, Chang'ın aç köpeklerin önüne atıldığı ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un Ağabeyinin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement