Lapseki Avcılar Av Sezonunu Kapattı - Son Dakika
Yerel

Lapseki Avcılar Av Sezonunu Kapattı

Lapseki Avcılar Av Sezonunu Kapattı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Avcılık ve İhtisas Spor Kulübü bünyesinde yer alan onlarca kara avcısı sürek domuz avıyla sezonu kapattı.

19.02.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Avcılık ve İhtisas Spor Kulübü bünyesinde yer alan onlarca kara avcısı sürek domuz avıyla sezonu kapattı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yer alan onlarca kara avcısı domuz sürek avıyla yasağın son günü sezonu kapattı. Eçialan köyü altındaki meralarda toplu halde avlanan kara avcıları domuz vurdu. Lapseki Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı ve Avcının Sesi Dergisi Şube Temsilcisi Hakan Can yaptığı açıklamada, "Sezonun son gününde domuz sürek avımızı gerçekleştirdik. Gerçekten çok keyifli bir av oldu. Tüm avcılarımız sürüyle domuz gördü ve attığını vurdu. Herkes çok keyif aldı. Son günde yapılan sürek avı köy halkı açısından da iyi bir netice olarak değerlendirilebilir. Köylerimizde domuz saldırılarına uğramış vatandaşlarımız var. Açlıktan köylere dalan domuzlar var. Biz hem av kotasına uyuyor, hem doğayı koruyor hem de domuz avlarında köylülerimize yardımcı oluyoruz. Amacımız sadece hayvan vurmak değil. Lapseki ile ilgili haberlere bakıldığında Orman Bölge Müdürlüğü ile beraber doğaya hayvan salınımı projelerimiz oldu. İstiyoruz ki bizden sonraki nesillerimiz de doğadaki hayvan seslerini kuşların cıvıltılarını duyabilsin. Ben tüm avcılarımıza sezondaki yasaklara uymalarını tavsiye ediyor, yeni av sezonlarında yeniden birlikte avlanmayı ümit ediyorum" dedi. Avcılar akşam verdikleri ikramla sezona veda etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lapseki Avcılar Av Sezonunu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement