Lapseki'de "Ağaç Budama" Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Lapseki'de "Ağaç Budama" Eğitimi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde orman köylülerine yönelik olarak "ağaç budama" eğitimi verildi.

29.01.2016 09:31

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde orman köylülerine yönelik olarak "ağaç budama" eğitimi verildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ile Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitime 17 köyden yaklaşık 600 kursiyer katıldı.

İntepe Orman İşletme Şefi Orman Mühendisi Ferhat Özbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığınca başlatılan çalışmanın halk eğitim merkezlerince ortaklaşa düzenlendiğini söyledi.

Kursiyerlere ağaç kesme ve boylama eğitimi verildiğini ifade eden Özbek, "Eğitim şuanda Lapseki'nin orman köylerinden Çavuşköy'de devam ediyor. 29 kursiyer haftanın 5 günü toplan 56 saat süren ders sonrasında belgelerini alıyor. Gerekli derslerin eğitimlerini gören kursiyerlerimiz ile birlikte uygulamalı eğitim için dağa giderek çalışma yaptık. Biz çalışmalarımızda iş güvenliğine oldukça fazla önem veriyoruz ayrıca kursiyerlerimiz bundan böyle daha dikkatli kesim yaparak boylamada da fazla zayiat vermemeyi öğrendiler. Kursiyerlerimizin hepsi oldukça başarılı bir kurs dönemi geçirdiler" dedi.

Eğitim faaliyetlerini inceleyen Lapseki Halk Eğitim Merkezi müdürü Orhan Akman ise, kursiyerlere başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lapseki'de 'Ağaç Budama' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement