LGBTİ Afişi Adliyelik Oldu - Son Dakika
Güncel

LGBTİ Afişi Adliyelik Oldu

LGBTİ Afişi Adliyelik Oldu

SES Sendikası tarafından Başhekim Şahin Yaztürk ve oğlu Berat Furkan Yaztürk hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

13.05.2016 13:30

SES Sendikası tarafından Başhekim Şahin Yaztürk ve oğlu Berat Furkan Yaztürk hakkında "görevi kötüye kullanma", "düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesi", "mala zarar verme", "hakaret" ve "nefret suçlarından" ötürü suç duyurusunda bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde yaşanan LGBTİ afiş krizi dün adliyeye taşındı. Afişin asılmasına izin vermeyen Başhekim Şahin Yaztürk ve oğlu Berat Furkan Yaztürk hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi Üyeleri tarafından yapıldı. Suç duyurusuna Şanlıurfa Barosu da destek verdi. Başhekim Şahin Yaztürk ve oğlu Berat Furkan Yaztürk hakkında "görevi kötüye kullanma, düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesi, mala zarar verme, hakaret, nefret suçlarından" ötürü suç duyurusunda bulunuldu.

AFİŞ YIRTILMIŞTI
Suç duyurusunda ise şu açıklamalara yer verildi: "Halen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesinde yönetim kurulu başkanı olarak yıllarca sendikamız, çalışma ilkeleri doğrultusunda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarım korumak ve fırsat eşitliğinden faydalanmak, rant sağmak amacı ile çalışmalar yürütmüş ve yürütmeye devam etmektedir. Bu kapsamda sendikamız tün üyelerinin haklarını korumaya yönelik çalışmalar yürütmekte ve bu kapsamda hak ihlallerinin de takipçisi olmaktadır.
Balıklıgöl Devlet Hastanesinde 3 Mayıs günü, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nin 8 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleştirmeyi planladığı LGBTİ Hareketini Türkiye'de ve Dünyada Gelişimi, Ayrımcılık İdeolojisi- Heteroseksizim alt yapısı, LGBTİ'lerle sosyal Çalışma- Sosyal Hizmet Vakaları' konulu panelin duyurusu sendikamız panosuna asılmıştır. Ancak aynı gün afiş hastanede taşeron işçisi olarak çalışan ve aynı zamanda başhekimin oğlu olan Berat Furkan Yaztürk tarafından sendikamıza ve işyeri temsilcimize bilgi verilmeksizin panodan çıkartılarak yırtılmıştır. Afişin yırtıldığı bilgisinin tarafımıza bildirilmesi üzerine basın açıklaması yapılarak afiş tekrar asılmıştır.
Ancak bu kez 4 Mayıs günü basın çağrılmak sureti ile basın huzurunda, hastane doktoru Op. Dr. Ahmet Mehmet Doblan tarafından, Başhekim Şahin Yavuztürk ve birçok hastane yetkililerinin yanında tekrar yırtılmıştır. Bu yapılarken sendikamıza ait 12 Mayıs Hemşireler Gününü kutlama içerikli afişimiz de yerinden çıkarılarak yırtılmıştır. Tüm bu hususlar yerel gazetelerde ayrıntılı bir şekilde yer almıştır." (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel LGBTİ Afişi Adliyelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement