Libya'da Kaddafi Dönemi Yetkililerine İdam Cezası Verilmesi - Son Dakika
Güncel

Libya'da Kaddafi Dönemi Yetkililerine İdam Cezası Verilmesi

Tunus'un eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki, Libya'da eski Başbakan El-Bağdadi el-Mahmudi hakkında idam cezası verilmesini kınadı.

28.07.2015 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus'un eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki, Libya'da eski Başbakan El-Bağdadi el-Mahmudi hakkında idam cezası verilmesini kınadı.

Marzuki, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin portresini ve ulusal diyalog fırsatını olumsuz etkilemesinden dolayı Libya makamlarına hükmü uygulamama çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı döneminde adil yargılanma garantisi verilmeden Mahmudi'nin teslim edilmesine karşı olduğunu belirten Marzuki, Mahmudi'nin Başbakan ve ilgili bakanlar tarafından kendi bilgisi dışında onayı olmadan teslim edildiğini, bu durumun ülkede krize yol açtığını hatırlattı.

Devrimin ardından Tunus'ta bulunan Mahmudi, Hamadi el-Cibali hükümeti zamanında 2012 yılı sonunda Libya'ya teslim edilmiş, Marzuki bu duruma karşı çıkmıştı.

Trablus İstinaf Mahkemesi, bugün aralarında Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam Kaddafi, eski istihbarat şefi Abdullah es-Senusi ve eski Başbakan El-Bağdadi el-Mahmudi'nin olduğu eski bazı rejim yetkililerine idam cezası verdi.

Seyfulislam Kaddafi, eski istihbarat şefi Senusi ve eski Başbakan Mahmudi gibi rejimin sembol isimlerinin de aralarında bulunduğu 37 kişi, 17 Şubat 2011'de başlayan halk ayaklanmasında "gösterileri şiddet kullanarak bastırmak ve göstericileri öldürmek, köy ve şehirleri kuşatma altına almak ve kamu mallarını zarara uğratmak" gibi suçlamalarla yargılanıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Kaddafi Dönemi Yetkililerine İdam Cezası Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement