Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Çatışmalar

ABD ve 4 Avrupa ülkesi, Libya’da devam eden şiddeti “güçlü biçimde kınayarak”, düşmanlıkların bir an önce sonlandırılması çağrısında bulundu.

19.10.2014 00:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere, Libya'da devam eden şiddeti "güçlü biçimde kınayarak", düşmanlıkların bir an önce sonlandırılması çağrısında bulundu.

ABD ve dört Avrupa ülkesi, Libya ile ilgili ortak açıklama yayımladı.

Libya'da faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Ensar'uş Şeria örgütünün saldırıları ve Trablus ve civarı dahil Libya genelindeki topluluklardaki devam eden şiddetin kınandığı açıklamada, "Eğer Libya kökenli ve uluslararası terörist grupların Libya'yı güvenli bölge olarak kullanmasına izin verilirse, Libya'nın zorlu mücadeleyle elde edilen özgürlüğü riske girer" ifadesi kullanıldı.

Emekli General Halife Hafter yanlısı "15 Ekim Silahlı Ayaklanması" grubu üyelerinin Bingazi'deki saldırılarına yönelik kaygıların da belirtildiği açıklamada, "Libya'nın güvenlik zorluklarının ve terörist örgütlerle mücadelesinin, ancak demokratik ve kapsayıcı bir parlamentoya karşı sorumlu merkezi bir yetkinin altındaki düzenli silahlı kuvvetler yoluyla sürdürülebilir şekilde ele alınabileceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

BM Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un çabalarının tamamen desteklendiği vurgulanan açıklamada ayrıca, ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya, Libya'nın barış, istikrar ve güvenliğini tehdit edenlere ve siyasi sürecin altını kazıyanlara karşı BMGK'nın 2174 sayısı kararına göre bireysel yaptırımlar da uygulamaya hazır olduklarını bildirdi.

Libya'daki krize askeri bir çözümün bulunmadığı belirtilen açıklamada, Libya'daki toplantılardan sonra tarafların ateşkese uymamasından duyulan rahatsızlık kaydedildi. Açıklamada, taraflar, durumu zorlaştıracak faaliyetlerden kaçınmaya çağrıldı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yemezler kardeş: tabi canım kınayan devletler belli libyada petrol kuyularına bi şey olacak diye korkan Siyonist başlar 0 0 Yanıtla

Advertisement