Lice'de Madde Bağımlılığına Karşı Farkındalık Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Lice'de Madde Bağımlılığına Karşı Farkındalık Eğitimi

Lice\'de Madde Bağımlılığına Karşı Farkındalık Eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi HEVRA Koruma ve Destek Merkezi, Ergani ve Çınar ilçelerinin ardından Lice’de madde bağımlılığına karşı farkındalık eğitimi verdi.

20.05.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi HEVRA Koruma ve Destek Merkezi, Ergani ve Çınar ilçelerinin ardından Lice'de madde bağımlılığına karşı farkındalık eğitimi verdi. Eğitimde, madde kullanımının nasıl fark edileceği, çocuğa böylesi bir durumda nasıl yaklaşılması ve ne gibi koruyucu-önleyici çalışmaların yürütülmesi gerektiği konusunda detaylı bilgi verildi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı HEVRA Danışmanlık ve Destek Merkezi, madde bağımlılığına karşı mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla ilçelerde düzenlediği eğitim seminerlerine devam ediyor. Hevra Koruma ve Destek Merkezi, Ergani ve Çınar'ın ardından Lice ilçesinde Halis Toprak Devlet Hastanesi ile Eğitim-Sen'de eğitim semineri düzenledi. Seminere hastane çalışanları ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler katıldı. Seminerde madde bağımlılığına karşı önleyici ve koruyucu önlemlere dikkat çekildi.

"İLÇELERDE ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ"

Semineri veren Hevra Koruma ve Destek Merkezi Koordinatörü Fırat Düzgün, koruyucu ve önleyici çalışmalar kapsamında eğitimlerin devam ettiğini söyledi. Madde bağımlılığının özellikle gençler ve çocuklarda çok yaygın olmasının ana sebeplerinden birisinin ailelerin bu konuda bilgi sahibi olmaması olduğunu söyleyen Düzgün, özellikle sahada çalışma yürüten ve kurumlarda çalışan personellere yönelik farkındalık eğitimi başlattıklarını kaydetti.

"FARK EDİLİRSE MÜDAHALE EDİLİR"

Öğretmenlerin olası bağımlıları bağımlı olmadan önce fark eden kişiler olduğunu söyleyen Düzgün, "Eğer öğretmenler bu konuda ilk fark eden olursa erken müdahaleyi de beraberinde sağlar. Bu nedenle bugün Lice'de öğretmenlerle bir araya geldik. Sorunun boyutunu aktararak konuyla ilgili onların görev ve sorumluluklarını anlatacağız" diye konuştu.

Düzgün, daha sonra bağımlılık hakkında bilgi vererek, madde kullanımının nasıl fark edileceği, ne gibi önlemlerin alınması, çocuğa böylesi bir durumda nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda detaylı bilgi verdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lice'de Madde Bağımlılığına Karşı Farkındalık Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement