Lice'de Yeniden Çıkan Yangına İtfaiye Müdahale Ediyor - Son Dakika
Güncel

Lice'de Yeniden Çıkan Yangına İtfaiye Müdahale Ediyor

Lice\'de Yeniden Çıkan Yangına İtfaiye Müdahale Ediyor

Binlerce hektarlık alanın kül olduğu Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki yangınların yeniden başladığını bildirdi.

27.07.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önceki gün akşam Lice ilçesi kırsalında başlayan, itfaiye ekiplerinin müdahalesine izin verilmediği için geniş bir alana yayılan yangınları, dün 7 itfaiye aracı ve iş makineleriyle müdahale ederek gece geç saatlerde söndüren Büyükşehir Belediyesi, binlerce hektarlık alanın kül olduğu Lice'deki yangınların yeniden başladığını bildirdi. Belediye, Karahasan Mahallesi'nin Pavna Mezrası'nda geniş bir alana yayılan yangına itfaiye araçları ve iş makineleriyle müdahale ediyor.

Lice'nin Fis Köyü kırsalında önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve ilçenin üç tarafını saran yangına Belediye müdahale etme talebine, dün öğleye doğru verilen izin sonucu gece geç saatlerde Lice'de yangın söndürüldü.

Güvenlik gerekçesiyle yangına müdahaleye geç izin verilmesi nedeniyle tahribat büyük olurken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, iş makineleri ve halkın el ele vererek dün gece geç saatlerde söndürdüğü yangının bugün yeniden Karahasan Mahallesi'nin Pavna Mezrası'nda çıktığı bildirildi.

Bilici: Araçlarla yangına müdahale etmeye başladık

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, Karahasan Mahallesi'nin Pavna Mezrası'nda yangının bu sabah saatlerinden tekrar başladığını belirterek, yangının geniş bir alana yayıldığını bildirdi.

Engebeli arazi yapısı nedeniyle iş makineleriyle yangına müdahale ettiklerini kaydeden Bilici, bölgeye sevk ettikleri 4 itfaiye aracının da dağlık alanda gidebildiği yere kadar yangına müdahale ettiğini ifade etti. Alanın dağlık bölge olduğunu vurgulayan Bilici, geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için vatandaşlarla birlikte çalışmalara devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Lice'de Yeniden Çıkan Yangına İtfaiye Müdahale Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement