Lice'deki Heykel Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Lice'deki Heykel Gerginliği

Lice\'deki Heykel Gerginliği

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünde, terör örgüt üyesine ait heykele el konulması olayından sonra yaşanan gerginliklere ilişkin sivil toplum kuruluşları sağduyu çağrısında bulundu Diyarbakır Baro Başkanı Elçi: "Heykele basan kamu görevlileri hakkında idari soruşturma başlatılmıştır" "Çıkan olayların topluma ve sürece yararının olmadığını düşünüyoruz.

21.08.2014 17:08

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünde, terör örgüt üyesine ait heykele el konulması olayından sonra yaşanan gerginliklere ilişkin sivil toplum kuruluşları sağduyu çağrısında bulundu.

Sümerpark'ta bir araya gelen İnsan Hakları Derneği (İHD), Diyarbakır Barosu, Mazlum-Der ve ticaret odaları temsilcileri, Lice'deki heykel gerginliği nedeniyle yaşanan olaylara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile yaptıkları görüşmede, kamu görevlileri hakkında soruşturma talimatı verdiğini kendilerine ilettiğini öne sürerek, "Heykele basan kamu görevlileri hakkında idari soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Heykelin sökülmesi sonrasında kabul edilemez bazı davranışların sergilendiğine dikkati çeken Elçi, toplumun bir kesimi tarafından değer verilen heykele bazı kamu görevlilerinin rahatsız edici davranış sergilemesini kınadıklarını ifade etti.

Başlatılan soruşturmadan memnuniyet duyduklarını dile getiren Elçi, şöyle konuştu:

"Lice'de yaşanan olaylar nedeniyle üzüntülüyüz. Bu olaylar nedeniyle bölgede gerginlik yaşanmaktadır. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümü noktasında gelişen süreç önemli bir aşamaya geldi. İmralı'dan gelen mesajları ve Beşir Atalay'ın sorunun çözümü noktasındaki açıklamalarını önemli buluyoruz. Bu nedenle sorunun barışçıl yöntemlerle çözümüne ilişkin çok önemli fırsatların yaratıldığını görüyoruz. Çıkan olayların topluma ve sürece yararının olmadığını düşünüyoruz. Bir an önce olayların son bulmasını ve herkesin çözüm noktasında sağduyulu davranması çağrısında bulunuyoruz. Olayların son bulması için girişimlerimiz devam edecektir."

Elçi, vali, güvenlik bürokratları ve olayın çözümü için katkısının olabileceğini düşündükleri kurumlarla olay öncesinde görüştüklerine işaret ederek, heykel nedeniyle rahatsız edici olayların yaşanacağı konusundaki tespitlerini de ilgililere sunduklarını kaydetti.

Olayın yaşanmaması için birçok girişimde bulunduklarını ancak başarılı olamadıklarını vurgulayan Elçi, "Olayların yaşandığı sırada bir sivil vatandaş yaşamını yitirdi. Güvenlik görevlisi ise kaza kurşunuyla vefat etti. İki kişi ise yaralandı. Bu olayın adli ve idari makamlardan objektif biçimde, titizlikle soruşturulmasını talep ediyoruz. Olaylardan sorumlu olanların yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lice'deki Heykel Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement