Lider Kadınlar Çalıştayı" - Son Dakika
Güncel

Lider Kadınlar Çalıştayı"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Siyasallaştırmadan kadın meselelerini ele alırsak, çözüldüğü gün olacak.

13.11.2016 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Siyasallaştırmadan kadın meselelerini ele alırsak, çözüldüğü gün olacak. Zaten bu konuda hem erkekte hem de kadında bir farkındalık ve bilinç var." dedi.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yapılan ve Meclis'te grubu bulunan partilerden kadın siyasetçilerin bir araya geldiği "Lider Kadınlar Çalıştayı" sona erdi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Katırcıoğlu, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile yürütülen " Türkiye'de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi" kapsamında düzenledikleri çalıştayda milletvekillerini bir araya getirdiklerini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkede birliktelik ruhu oluştuğunu vurgulayan Katırcıoğlu, "Bu birliktelik ruhunu kadınla ilgili sorunlarda, kadına ait problem ve meselelerde aynı ruhla devam ettirmeyi hedefleyerek çıktığımız bir çalışma. Biliyorsunuz TBMM'de 81 kadın var ve muhalefet partilerindeki tüm kadınları bir araya toplayarak bu meseleler üzerinde birlikte çalışma yöntemlerini oluşturmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Katırcıoğlu, katılmama kararı aldıkları için HDP milletvekillerinin çalıştayda yer almadığına işaret ederek, "CHP, MHP ve AK Partili milletvekillerimiz geldi. Bunun yanında erkek milletvekillerimiz de vardı. O da bizi çok onurlandırdı. Aynı duyarlılığı gösterip 'Biz de erkek bakışıyla buraya nasıl katkı sunabiliriz? Bizim görüşlerimiz de dahil olsun' diyerek bugüne kadar bizi yalnız bırakmadılar. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

"Yüreğimizin derinliklerinde bazı şeyleri kabul eder, ona inanırsak onun için bir araya gelebiliyoruz." diyen Katırcıoğlu, 15 Temmuz'un bunu gösterdiğine dikkati çekti.

Katırcıoğlu, Türk insanının bayrağı, milleti ve vatan söz konusu olduğu zaman hiçbir şey ayırt etmeden bir araya geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Siyasallaştırmadan kadın meselelerini ele alırsak, çözüldüğü gün olacak. Zaten bu konuda hem erkekte hem de kadında bir farkındalık ve bilinç var. Her şey oldu, yasalar tamam. Biraz daha siyasi ayakta bir eksiklik var. Söylem, tutum ve samimiyet gerekiyor. Bu da adım adım olacak. Dünden bugüne hemen olmasa bile yaşadığımız süreçte bunlar kuvvetlenerek devam ediyor. Birliktelik ruhu. Yaşadığımız sürecin tek ilacı, tek merhemi bu. Bunun gerçekleşeceğini düşünüyorum. Emareleri açık, gidişat bunu gösteriyor ve başaracağız. Bu ülkenin yükselmesinin önünde ne engel varsa bunlar aşılacak."

Sapanca'daki bir otelde iki gün süren çalıştaya katılan uluslararası ve ulusal uzmanlar ile milletvekilleri, "kadın lider olmak", "lobicilik ve halkla ilişkilerin önemi", "iletişimin gücü", "medya ilişkileri" ve "sosyal medya" konularında sunum gerçekleştirdi.

Lider Kadınlar Çalıştayı"
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement