Lise Öğrencileri Fidan Dikti - Son Dakika
Yerel

Lise Öğrencileri Fidan Dikti

Lise Öğrencileri Fidan Dikti

Elazığ’da Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Kaya Karakaya Fen Lisesi öğrencileri okulun adını taşıyan hatıra ormanına fidan dikti.

02.04.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Kaya Karakaya Fen Lisesi öğrencileri okulun adını taşıyan hatıra ormanına fidan dikti.

Elazığ'da Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında 200 fidan toprakla buluştu. 185 hektarlık Beyyurdu orman sahasının 10 dekarlık bölümünde bulunan Kaya Karakaya Fen Lisesi Hatıra Ormanı'nda gerçekleştirilen fidan dikim töreninde lise birinci sınıf öğrencileri 200 fidan dikti. Fidan dikim töreninde konuşan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halim Özdemir, fidan dikim sezonunu en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Özdemir, "Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kanunu ve Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından, doğa sevgisinin aşılanması, doğanın ve ormanların korunması ve geliştirilmesinin teşvik edilmesi maksadıyla ülke çapında bir takım etkinlikler yapılmaktadır. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'müzce de bu kapsamda çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmektedir. 26 Mart Gönül Elçileri Bereket Ormanı, 27 Mart Halka Açık Fidan Dağıtımı, 31 Mart Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanı Tesisi, okullar, dernekler, sendikalar ve kurumlarla yapılan ve yapılacak olan fidan dikim etkinlikleri ve törenler şeklinde sıralanabilir. Bu günde daha önce bir kısmında dikim faaliyeti gerçekleştirilmiş olan 185 hektarlık Beyyurdu ağaçlandırma sahasında fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimize katkı sağlayan okul idarecilerimize, öğrencilerimize ve kurum görevlilerine teşekkür ediyorum" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lise Öğrencileri Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement