Londra'da Şölen Başlıyor - Son Dakika
Spor

Londra'da Şölen Başlıyor

Londra\'da Şölen Başlıyor

İngiltere'nin başkenti Londra, üçüncü kez olimpiyatlara ev sahipliği yaparken, oyunların açılış töreni Türkiye saati ile 23.00'te yapılacak.

27.07.2012 11:14

İngiltere'nin başkenti Londra, üçüncü kez olimpiyatlara ev sahipliği yaparken, oyunların açılış töreni Türkiye saati ile 23.00'te yapılacak.

Londra 2012'de bu gece resmen start alırken, 200'den fazla ülkeden 10 binden fazla sporcu madalya kazanabilmek için yarışacak. Türkiye 114 sporcusuyla bu en büyük spor organizasyonuna tarihindeki en fazla branş ve en kalabalık sporcu kafilesiyle katılıyor. Türk bayan voleybol ve basketbol takımları da ilk

defa Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak. Yüzücü Derya Büyükuncu da 6. defa olimpiyatlara katılarak bir rekora imza atıyor.

Olimpiyatlar için son hazırlıklar da tamamlanırken, gözler resmi açılış törenine çevrildi. Sanat yönetmenliğini "Slumdog Millionaire" filminin Oscarlı yönetmeni, Danny Bole'un yaptığı törende 10 bin gönüllü görev alacak. Açılışta, Olimpiyat Stadı'nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek ve kaz gibi çiftlik hayvanlarının yer alacağı örnek bir İngiliz köyü kurulacak. 27 milyon sterlin harcanarak hazırlanan törende, efsanevi müzik grubu Beatles'in üyesi Paul McCartney'nin de aralarında bulunduğu ünlü müzisyenler sahne alacak.

En fazla merak edilen konuysa olimpiyat meşalesini kimin yakacağı. Futbolcu David Beckham ve Britanya tenisinin 1 numarası Andy Murray adaylar arasında gösteriliyor. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Londra'da Şölen Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement