Londra Metrosunda Yemekli Protesto - Son Dakika
Güncel

Londra Metrosunda Yemekli Protesto

Mahremiyet sınırlarını aştığı gerekçesiyle eleştirilen "Metroda yemek yiyen kadınlar" adlı Facebook grubu, Londra metrosunda protesto edildi Metroda seyahat ederken yemek yiyen 30 kişilik protestocu grup, saygı ve sağduyu çağrısı yaptı.

14.04.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metroda yemek yiyen kadınların fotoğraflarını gizlice çeken ve Facebook'ta paylaşan bir grup, Londra metrosunda protesto edildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın High Street Kensington metro istasyonunda bir araya gelen yaklaşık 30 kişi, Facebook grubunu yanlarında getirdikleri yiyecekleri metroda seyahat ederken yiyerek protesto etti.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta oluşturulan "Metroda yemek yiyen kadınlar" adlı grup, 16 bin takipçisinden Londra metrosunda yemek yerken görülen kadınların gizlice fotoğraflarını çekip, internette paylaşmasını istemiş, ancak mahremiyet sınırlarını aştığı gerekçesiyle geçen hafta eleştirilmişti.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan 22 yaşındaki Tilly yoğunluktan zaman zaman metroda seyahat ettiğinde yemek yediğini, bunun kendi kabahati olmadığını ancak habersiz çekilen bir fotoğraftan rahatsızlık duyacağını, bunun bir şekilde engellemesi gerektiğini söyledi.

Lauren adlı üniversite öğrencisi ise, Facebook grubunun amacını cinsiyetçi bulduğunu belirterek, "kadınların toplum içerisinde istediklerini yapmaya özgür olduklarını" kaydetti.

-"Saygı ve sağduyuya ihtiyaç var" -

Toplumdaki bireylerin mahremiyetini koruyan yasaların yeniden düzenlenmesinden çok insanların birbirlerine saygısının artması gerektiğini vurgulan Lauren, "Sosyal medya bizim kullanmamız için orada, ancak doğru kullanmalıyız" dedi.

Yemekli protestoya katılan kadınların yanı sıra erkek protestocuların da yemeklerini metroda yemesi ilgi çekti.

Paul adlı avukat, bugünkü öğle yemeğini metroda yediğini söylerek, "Facebook grubunun yaptığının aslında kadınlara yönelik tacizin başka bir çeşidi olduğunu" savundu.  Paul, asıl sorunun mahremiyeti koruyan yasalara getirilecek bir değişiklikle değil, bireylerin birbirine duyacağı saygıyla çözüleceğini ifade etti.

-"Rahatsızlık yaratabilir"-

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan kişilerin hürriyeti ve ifade özgürlüğünü savunan, "The Freedom Association" adlı grubun İletişim Direktörü Jack Hart ise, Facebook'ta oluşturulan grubun mahremiyet endişeleri yaratmasının anlaşılır olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Ancak bu durum insanların halka açık yerlerde fotoğraf çekme özgürlüğünü kısıtlayacak girişimleri hızlandırmamalı. Yeni yasa yerine insanların biraz sağduyuya ihtiyacı var. İnsanlar tabiki de fotoğraflarının habersizce çekilmesinden ve bunun internette yayınlanmasından rahatsızlık duyabilir ancak fotoğraf çekenleri suçlu kılmak çok fazla bir değişiklik yaratmayacaktır."

Grubun sayfasında amacına ilişkin, "Kadınların metroda yemek yemesini kutluyor ve teşvik ediyoruz. Kadınları ötekileştirmiyoruz" ifadeleri yer almıştı.

Gizliliğin ve sivil özgürlüklerin korunmasını savunan "Big Brother Watch" adlı grubun Direktör Yardımcısı Emma Carr ise geçen hafta mahremiyet sınırlarını aştığı gerekçesiyle grubu eleştirmiş ve bireylerin mahremiyetini koruyan yasaların sosyal medyadan ve akıllı telefonlardan çok önce hazırlandığını belirterek, yasaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Konuya ilişkin Londra Ulaşım Kurumu'ndan (TFL) yapılan açıklamada da, internetteki fotoğraflardan rahatsızlık duyanların İngiliz ulaşım polisiyle iletişime geçebileceği belirtilmiş, metroda fotoğraf çekmenin yasa dışı olmadığı ve sağduyu ile saygı çerçevesinde yolcuların fotoğraf çekebileceği kaydedilmişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Londra Metrosunda Yemekli Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement