Lösemi Hastası Mert'e Beşiktaş Morali - Son Dakika
Yerel

Lösemi Hastası Mert'e Beşiktaş Morali

Löseminin en ağır türüne yakalanınca ağabeyinden alınan ilikle yaşama tutunan ve kontrolleri devam eden 15 yaşındaki Mert, babasının yaptığı sürprizle, fanatiği olduğu Beşiktaşlı futbolcularla Konya'da fotoğraf çektirme fırsatını yakaladı Mert Çağ: "Herhalde dünyanın en mutlu insanı ben oldum" Baba Ramazan.

14.04.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KONYA (AA) - METİN BOLAT/ ABDULLAH DOĞAN - Konya'da löseminin en ağır tipine yakalanınca ağabeyinden alınan ilikle hayata tutunan ve kontrolleri süren 15 yaşındaki Mert Çağ, babasının yaptığı sürprizle, fanatiği olduğu Beşiktaşlı futbolcularla Konya'da fotoğraf çektirmenin mutluluğunu yaşadı.Ramazan (52) ve Emel Çağ (48) çifti, en küçük oğulları Mert'in 12 yaşındayken lösemiye yakalandığını öğrendi. Oldukça hızlı ilerleyen hastalık nedeniyle 4 aya kadar ilik nakli yapılmazsa yaşamını yitirecek olan Mert'e, kemoterapi tedavisine olumlu yanıt verince, 27 yaşındaki ağabeyi Oğuz'dan 3 yıl önce Antalya'da başarılı şekilde ilik nakli yapıldı. Nakil öncesi sosyal paylaşım sitesinden ağabeyine, "Hadi oğlum ilik lazım" gibi mesajlar bile göndermeyi ihmal etmeyen Mert, tedavi sürecindeki fotoğraflarını da internette paylaşarak, yaşama azmiyle görenleri şaşırttı.Hastalıkta moral ve motivasyonun çok önemli olduğunu bilen Çağ çifti, Mert'i mutlu etmek için ellerinden geleni yaptı. Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasındaki Torku Konyaspor maçı için Konya'ya geleceğini öğrenen Ramazan Çağ, siyah-beyazlı ekibin fanatiği oğluna sürpriz yapmaya karar verdi.

Adeta çalmadık kapı bırakmayan Çağ, amacına ulaştı. Okul çıkışı aldığı Mert'i, Beşiktaşlı futbolcuların kaldığı otele götüren Çağ, oğluna en büyük mutluluğu yaşattı.

Beşiktaşlı bazı futbolcularla fotoğraf çektiren ve sohbet etme imkanı bulan Çağ, futbolculara forma imzalatmayı da unutmadı.

"Dünyanın en mutlu insanı ben oldum"

Mert Çağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatında neredeyse Beşiktaş ile yatıp kalktığını söyledi. Beşiktaş'ın kendisi için çok ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Çağ, ailesinin de Beşiktaş sevdasını çok iyi bildiğini ifade etti.

Babasına, yaşattığı heyecan dolu dakikalardan dolayı teşekkür eden Çağ, "Herhalde dünyanın en mutlu insanı ben oldum" dedi.

Sevinçten uyuyamadı

Baba Ramazan Çağ ise rahatsızlığını öğrendikleri günden bu yana adeta Mert'in üzerine titrediklerini aktardı. Doktorların hastalıkta moral ve motivasyonun oldukça önemli olduğunu vurgulamasıyla, hep bu yönde hareket ettiklerini dile getiren Çağ, şunları kaydetti:

"Mert nakil oldu ama kontrolleri devam ediyor. O yüzden oğluma ilgi ve alakamız ilk günkü gibi sürüyor. Oğlum, fanatiği olduğu Beşiktaşlı futbolcularla hep fotoğraf çektirmek istiyor ancak bunun imkansız olduğunu düşünüyordu. Beşiktaş'ın Konya'ya geleceğini öğrendiğimde çok heyecanlandım. Oğlumun mutluluğu için hemen bir arayış içine girdim. Mert'i, Beşiktaşlı futbolcularla buluşturma amacımı öğrenenler de bana destek verdi. Nihayetinde Mert, imkansız gibi gördüğü hayaline kavuştu. Hastalık sürecinden bu yana oğlumu hiç bu kadar sevinçli görmemiştim. Hatta o gün sevinçten gözüne uyku bile girmedi."

Çağ, gösterdikleri ilgiden dolayı Beşiktaşlı yöneticiler ve futbolculara teşekkür etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lösemi Hastası Mert'e Beşiktaş Morali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement