Yardımlar Tufeyl Kasabasına Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Yardımlar Tufeyl Kasabasına Ulaştı

Yardımlar Tufeyl Kasabasına Ulaştı

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Berital kasabasından yola çıkan insani yardım, Suriyelilerin sığındığı, kuşatma altındaki Tufeyl kasabasına ulaştı.

22.04.2014 22:16  Güncelleme: 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Berital kasabasından yola çıkan insani yardım konvoyu, Suriyelilerin sığındığı, "kuşatma" altındaki Tufeyl kasabasına ulaştı.

Lübnan ordusunun, Suriye rejiminin Şam'ın güney kırsalındaki Yebrud ve Kalamun'daki bazı sınır noktalarını ele geçirmesinin ardından bölgeye giden yolları kapatması nedeniyle kuşatma altında kalan bölge halkı ve sığınmacılara, 1000 gıda paketi ve bir miktar yakıt yardımı yapıldı, 8 yaralı da Tufeyl dışındaki hastanelere nakledildi.

Başbakanlığa bağlı yardım biriminin müdürü Muhammed Hayr, basına yaptığı açıklamada, Berital kasabasından yola çıkan ve 7 tırdan oluşan konvoyun, Tufeyl'e gönderildiğini belirterek, "Lübnanlı ya da Suriyeli fark etmez, buradaki yaralılar istedikleri takdirde diğer bölgelere nakledilecektir" dedi.

Yaklaşık 5 bin Lübnanlının yaşadığı ve çatışmalardan kaçan 10 bin Suriyelinin bulunduğu Tufeyl kasabasının sakinleri, bölgede silahlı unsurların olduğu yönündeki haberleri yalanlayarak, Tufeyl'i Lübnan'a bağlayan tek geçiş olan Et-Turabiye yolunun açılmasını istiyor. - Lübnan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yardımlar Tufeyl Kasabasına Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement