Lütfi Karadağ Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'ya Teşekkür Etti - Son Dakika
Yerel

Lütfi Karadağ Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'ya Teşekkür Etti

Türk-Yunan Mübadelesi ile zorunlu göçe tabi tutulan Lütfi Karadağ, 90 yıllık özlemini dindiren Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'yı ziyaret etti.

13.11.2013 16:59  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-Yunan Mübadelesi ile zorunlu göçe tabi tutulan Lütfi Karadağ, 90 yıllık özlemini dindiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Tuzla Belediyesi, 1923 yılında Türk-Yunan Mübadelesi ile zorunlu göçe tabi tutulan ve evlerini, köylerini, tüm yaşanmışlıklarını terk eden iki ülkenin vatandaşlarının 90 yıllık hasretine son verdi. Yunanistan'a düzenlenen Mübadele Anma Gezisi'ne katılanlar arasında yer alan 100 yaşındaki Lütfi Karadağ, Tuzla Rumelililer Derneği Başkanı Şafak Özkan, dernek yöneticileri ve yakınları ile birlikte Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

10 yaşında ayrıldığı topraklara ilk kez gittiğini belirten Karadağ, Başkan Yazıcı'ya, "Doğduğum toprakları görme imkanı sunduğunuz için teşekkür ederim" dedi. Başkan Yazıcı da, "Bu gezimizle hem bir hasrete son verdik hem de tarihimizde çok da bilinmeyen bir sürece dikkat çektik" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lütfi Karadağ Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'ya Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement