Macaristan Başbakanı Orban Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Macaristan Başbakanı Orban Açıklaması

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Sırbistan sınırına yapılması planlanan tel örgü ve yasadışı göçmenlik konusunda, "Biz Macaristan'ı korumaya çalışıyoruz.

03.07.2015 13:12

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Sırbistan sınırına yapılması planlanan tel örgü ve yasadışı göçmenlik konusunda, "Biz Macaristan'ı korumaya çalışıyoruz. Dolaylı yoldan Avrupa'yı da korumuş oluyoruz" dedi.

"180 dakika" isimli radyo programına katılan Orban, tel örgü meselesinin hafta içinde Macaristan ve Sırbistan hükümetleri arasında düzenlenen zirvede konuşulduğunu belirterek, "Sırbistan başbakanı iki ülke arasına tel örgü çekilmesinden memnun olmadığını belirtti. Ancak göçmenlik konusunda Macarların ve Sırpların ortak hareket etmesi her iki tarafın da çıkarınadır. Biz Macaristan'ı korumaya çalışıyoruz. Dolaylı yoldan Avrupa'yı da korumuş oluyoruz" diye konuştu.

Macaristan'ın yasadışı göçmenlik konusunda haksız yere eleştirildiğini belirten Orban, "Macaristan'ı bu konuda eleştiren uluslararası kurumlar gelecekten korkuyorlar. Yasadışı göçmenler sebebiyle önümüzdeki bir kaç yıl zor geçecek ve bu konuda yanlış politika izlenilmesi durumunda yasadışı göçmenlerin sayısı daha da artacak. Gelecekten korkmuyoruz, görevimizi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Orban, geçen hafta Avrupa Birliği zirvesinde görüşülen göçmen sorunu ve ülkeler için öngörülen göçmen kotası teklifi hakkında ise "AB zirvesinde göçmen kotası konusunda Macaristan ve Bulgaristan'a muafiyet tanındı. Biz çıkarlarımızı korumak zorundayız. Bizim durumumuz diğer ülkelerden tamamen farklı. AB'de cephe ülke olmamamıza rağmen daha zor durumdayız. Çünkü Yunanistan kendi sınırlarından giren mültecileri tutmuyor ve bu mülteciler de Macaristan'a akıyor" dedi.

Afrika'da herkesin AB'ye kabul edildiği düşüncesinin yaygın olduğunu iddia eden Başbakan, "Göçmenlik konusunda izlenen yanlış politikalar sebebiyle bugün Afrika'da herkesin AB'ye kabul edileceği düşüncesi yaygınlaşmış durumda. Onlarla memnuniyetle işbirliği yapacağımızı ama Avrupa'ya yasadışı bir şekilde geldikleri takdirde geri gönderileceklerini açık bir şekilde söylememiz lazım" ifadelerini kullandı

2012'de 2 bin mültecinin geldiği Macaristan'a 2015 yılında 70 bin kişi, iltica talebinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan Başbakanı Orban Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement