Macaristan'da Syriza Partisine Destek Mitingi - Son Dakika
Güncel

Macaristan'da Syriza Partisine Destek Mitingi

Yunanistan'ın Syriza partisine destek amacıyla Budapeşte'de ''Support Syriza'' isimli gösteri düzenlendi.

22.01.2015 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'da, Yunanistan'ın Syriza partisine destek olmak amacıyla "Support Syriza" isimli gösteri düzenlendi.

Macaristan Sol Partisi tarafından başkent Budapeşte'de, Yunanistan'da haftasonu yapılacak seçimlerde yarışacak Syriza partisine destek mitingi düzenlendi. Budapeşte'deki Yunanistan Büyükelçiliği önünde düzenlenen mitinge, Macar Yeşiller Partisi Genel Başkanı Schiffer Andras da katıldı.

Macar Sol Parti Genel Başkanı Galba-Deak Adam yaptığı konuşmada, "Macar Sol Partisi, kemer sıkma politikalarıyla ezilmiş Yunan halkının yanında durmak için Syriza partisine destek veriyor. Biz Syriza'nın Yunan halkını Merkel'e, Avrupa Merkez Bankası'na ve uluslararası finans kuruluşlarına karşı koruyacağına inanıyoruz" dedi.

Galba ayrıca hafta sonu yapılacak seçimlerin tüm Avrupa'yı etkileyebileceğine değinerek, "Yunanistan'da başlayacak bu değişim tüm Avrupa'yı değiştirebilir. Toplumlarımızı hem ekonomik hem de sosyal olarak sömüren bu neo-liberal kemer sıkma politikalarına son verebiliriz" dedi.

Macar Yeşiller Partisi Genel Başkanı Schiffer Andras AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Budapeşte'deki Yunanistan Büyükelçiliği'nin önünde toplanmamızın sebebi çok basit. Yapılan anketlere göre seçimlerde birinci çıkacağı tahmin edilen Syriza partisinin kazanması, hem Güney hem de Doğu Avrupa'da yeni bir başlangıca sebep olabilir. Bu başlangıç, Güney ve Doğu Avrupa halklarının neo-liberal ekonomik politikalarla daha fazla kemer sıkmasını engelleyebilir" dedi. - Budapeşte

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan'da Syriza Partisine Destek Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement