Maday-Der, Işid Saldırılarını Kınadı - Son Dakika
Yerel

Maday-Der, Işid Saldırılarını Kınadı

Mardin Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MADAY DER), IŞİD çetelerinin "din" adına yaptığı katliamlara tepki göstererek yapılan saldırıları kınadı.

05.08.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MADAY-DER), IŞİD çetelerinin "din" adına yaptığı katliamlara tepki göstererek yapılan saldırıları kınadı.

İŞİD çetelerin din adına yaptığı katliamlara ilişkin Kızıltepe dernek binasında yazılı açıklamada bulunan Dernek Başkanı Fahri Doğan şunları kaydetti:

" Din sembolleriyle ve kazanımlarıyla iktidar olanlar, savaşların sembolleri olmuşlar. Büyük zorbalıklar ve katliamların, kötülüklerin sebebi olmuşlardır. Ölümler katliamlar zorla alıkoymalar ve her türlü kirli işlerin sebebi olmuşlardır. Bunu da din adına yaptıklarına inanıyorlar. Bu katiler bugün Rojava'da din adı altında Kürtlere katliamlar yapıyor. Kürt kadınlarını cari ilan ediyorlar. Bu caniler IŞİD'in bu yaptıkları müslümanlıkla hiçbir ilgisi yoktur. Biz Mardin din adamları derneği olarak IŞİD'i Rojava'da yaptıkları katliamları kınıyoruz, lanetliyoruz. " - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maday-Der, Işid Saldırılarını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement