Madımak Olayları Beşiktaş'ta Anıldı - Son Dakika
Yerel

Madımak Olayları Beşiktaş'ta Anıldı

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Unutmamak Sergisi’nde bir araya gelen vatandaşlar, Madımak olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan isimlerini tekrarladı.

02.07.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen 'Unutmamak Sergisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, Madımak olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan isimlerini tekrarladı.

Beşiktaş Belediyesi, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta çıkan olaylarda yaşamını yitirenler için Unutmamak Sergisi düzenledi. Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi'nde düzenlenen serginin girişinde olaylarda hayatını kaybeden 35 kişinin isminin asıldığı görülürken, ressamların eserlerinin belirli bir kısımlarını yakarak asması dikkat çekti. Törene, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yanı sıra, ünlü sanatçı Bedri Baykam ve çok sayıda davetli katıldı. Törende, hayatını kaybedenlerin isimleri sırayla tek bir ağızdan okundu.

Bir dakikalık saygı duruşu ardından programda bir konuşma yapan Başkan Hazinedar, "Onların aziz hatırları önünde saygıyla bu töreni gerçekleştiriyoruz. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Ancak sadece unutmamak yetmez unutturmamakta yetmez. Bakın fevkalade güzel ifade etti sayın Bedri Baykam, 'Herkesin gönünde göz göre göre oldu bu olay. Üstelik sosyal demokrat bir partinin iktidar olduğu bir dönemdi. Hani Hacı Bektaş-i Veli söylüyorlar ya, 'Her ne ararsan ara kendinde ara, çuvaldızı önce kendi batır'. Meselenin salt bir iktidar meselesi olmadığı belli, meselenin sosyal demokrat iktidar meselesi olmadığını da hatırlatmak için aslında ifade etmek istedim. Mesele derin, çok çok derin bir zihniyet meselesidir. Yani kişilerden ve bir dönemlik iktidardan bağımsız olarak çok derin bir zihniyet meselesidir" dedi.

"İŞKENCE SESLERİYLE ÇOK ZAMAN GEÇİRDİM"

Başkan Hazinedar, konuşmasının devamında kendisinin Ordu Fatsalı olduğunu hatırlatarak, "Fatsa'da bizim zamanımızda Kürt yoktu. Fatsa'da işkence görenler arasında çok az sayıda alevi yurttaşımız vardı. Çoğu Sünni ya da farklı farklı yaşam tarzlarına sahip insanlardı. 12 Eylül'de ben çocukluğumda işkence sesleriyle çok çok zaman geçirdim. O işkencelerin mağdurları ile çok zaman geçirdim. İşkencelere uğrayan ve hapislerde çürüyen insanların aileleri ve çocuklarıyla beraber büyüdüm" diye konuştu.

Başkan Hazinedar konuşmasının ardından hayatını kaybedenlerin anısına şiir okudu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Madımak Olayları Beşiktaş'ta Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement