Esenler'de Mahalleli İftarda Aynı Sofrada - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Mahalleli İftarda Aynı Sofrada

Esenler'de aynı mahallede oturan binlerce vatandaş tek bir sofrada oruç açıyor.

01.07.2014 13:25  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı boyunca ilçenin tüm mahallelerinde gerçekleştirilecek Mahalle İftarları'nın ilki, Kemer Mahallesi'nden başladı.

Ramazan ayının bereketi Esenler'i sardı. Esenler Belediyesi'nin düzenlediği Mahalle İftarı ile aynı mahallede yaşayan vatandaşlar hep birlikte tek sofrada iftar açıyor. Komşuluk ilişkilerinin ve paylaşma bilincinin arttırıldığı Mahalle İftarları'nın bu Ramazan'da ilki Kemer Mahallesi'nde gerçekleşti. Tuna Camii'nin bulunduğu alanın etrafına kurulan sofralarda Kemer ve Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri hep birlikte iftar yaptı. İftarda; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu ve bazı belediye meclis üyeleri de binlerce vatandaşla aynı sofrada oruç açtı.

GÜNDÜZÜ DE GECESİ DE İBADET

İftar öncesi bir konuşma yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, "Ramazan'da iftarları sokaklarda dostlarımızla yapıyoruz, akşamları Dörtyol'da birbirinden değerli etkinliklerde yer alıyoruz. Esenler'de gündüzler oruçlu, akşamlar ise daha da bol ibadetle geçiyor" dedi.

MERKEZİ OLSUN İSTEDİK

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Mahalle İftarları'nın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini belirterek, "Bu yıl istedik ki, cami cemaatiyle bir arada olalım. Vatandaşlarımız daha rahat toplansın diye iftarlarımızı cami çevresinde yapalım dedik. İftar sofrasında Resulullah için, ailemiz için, kendimiz için, çocuklarımız ve şehrimiz için dua etmeyi unutmayalım" şeklinde konuştu.

DUALAR ETTİLER

Ezanın okunmasıyla hep birlikte açılan oruçların ardından alanı dolduran binlerce vatandaş, Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin ettiği dualara hep bir ağızdan 'Amin' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de Mahalleli İftarda Aynı Sofrada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement