Mahkemede İfade Değiştiren Enişte Katili; Suçsuzum - Son Dakika
Güncel

Mahkemede İfade Değiştiren Enişte Katili; Suçsuzum

Mahkemede İfade Değiştiren Enişte Katili; Suçsuzum

kütahya'da eniştesi 43 yaşındaki Ramazan Cengiz'i iple tavana asarak öldürüp cesedi 2 yıl sakladığı iddiasıyla tutuklanan 30 yaşındaki Mustafa Kan, ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

09.04.2015 11:15

kütahya'da eniştesi 43 yaşındaki Ramazan Cengiz'i iple tavana asarak öldürüp cesedi 2 yıl sakladığı iddiasıyla tutuklanan 30 yaşındaki Mustafa Kan, ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Kan, "Eniştemi ben öldürmedim. Kimin öldürdüğünü de bilmiyorum. Polislerden 9 saat boyunca şiddet gördüğüm için baskı altında ifade verdim. Ben suçsuzum" dedi.

Cemalettin Mahallesi Refik Koraltan Sokak'ta 12 Ekim 2014 tarihinde, uzun süredir kullanılmayan bir evin yanındaki baraka halindeki garaja giren sahipleri, branda ve poşete sarılı çürümüş bir erkek cesedi ile karşılaştı. Boynunda ip, elleri ve ayakları bağlı olan cesetten, 2 yıldır kayıp olan evli 3 çocuk babası Ramazan Cengiz'e ait kimlik çıktı.

2 YILDIR KAYIPTI

Polis, Ramazan Cengiz'in cesedinin bulunduğu garaja yaklaşık 20 metre uzaklıktaki babalarından kalma 2 katlı evde oturan eşi Fatma Cengiz ile kayınbiraderi Mustafa Kan'ı gözaltına aldı. Fatma Cengiz polislere, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan eşinin kumar borcu nedeniyle Kütahya'dan Muğla'ya tayinini çıkardığını söyledi. Eşinin Muğla'ya tayin olduktan kısa bir sonra 30 Ekim 2012 tarihinde kaybolduğunu belirten Fatma Cengiz ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

KANDIRIP ASTIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Evli bir çocuk babası kayınbirader Mustafa Kan ise Kütahya Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasında eniştesi Ramazan Cengiz'i kandırıp iple tavana asarak öldürdüğünü itiraf etti. Bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Kan, 2 yıl öncesine kadar evlerinin zemin katında bulunan atölyesinde mobilyacılık yaptığını söyleyerek polislere şunları anlattı:

"Eniştem bana, babamızdan kalan altı dükkan, üst katı 2 daire olan ev için 'Mirası paylaşın, bana da bir daire verin' diyordu. Olaydan önce tayini Muğla'ya çıkmıştı. Kütahya'ya gelip sağdan-soldan borç para aramaya başladı. Ona 'Para vereceğim. Atölye gel' dedim. Geldiğinde onu atölyenin yan tarafındaki boş odaya götürdüm. Kendisine ellerini arkadan bağlayıp gözlerini ve ağzını eşarpla bağlayacağımı, tabure üzerine çıkması gerektiğini, bunları yaparsa para vereceğimi söyledim. O da söyleneni yaptı, tabureye çıktı. Daha önceden tavana bağladığım ipi boynuna geçirip ayağının altındaki tabureyi çektim. İpte asılı halde hareketsiz kalınca odanın kapısını kilitledim, üst katta oturan eşimi ve çocuğumu alıp misafirliğe gittim. Gece ipi kesip cesedi poşete ve brandaya sarıp kiralık olan depoma götürdüm. Bir ay önce depo sahibi eşyalarımı boşaltılmamı istedi. Ben de cesedi deponun bitişiğindeki kullanılmayan baraka şeklindeki garaja taşıdım."

BASKI ALTINDA İFADE VERDİM

Çıkarıldığı mahkeme tutuklanan Mustafa Kan'ın yargılanmasına Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Mustafa Kan duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Poliste baskı altında ifade verdiğini öne süren Kan, "Eniştemi ben öldürmedim. Kimin öldürdüğünü de bilmiyorum. Polislerden 9 saat boyunca şiddet gördüğüm için baskı altında ifade verdim. Ben suçsuzum. Ayrıca polise verdiğim ifademde cinayeti ablam Fatma Cengiz ile birlikte işlediğimizi de söylemiştim. Bu doğru değil" dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen ölen Ramazan Cengiz'in eşi Fatma Cengiz de sanık olan kardeşi Mustafa Kan'dan şikayetçi olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti duruşmayı 28 Mayıs 2015 tarihine erteledi.

- Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkemede İfade Değiştiren Enişte Katili; Suçsuzum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement