Mahkumlar Yalnızlıklarını Mektupla Atacak - Son Dakika
Güncel

Mahkumlar Yalnızlıklarını Mektupla Atacak

Mahkumlar Yalnızlıklarını Mektupla Atacak

Afyonkarahisar Müftülüğünün Bir Kitap, Bir Dua, Bir Mektup Projesi'ne katıım talebinde bulunan 30 mahkum, gönüllü öğretmen ve din görevlileriyle mektuplaşacak.

14.12.2014 17:46  Güncelleme: 09:02

Afyonkarahisar Müftülüğü, 'Bir Kitap, Bir Dua, Bir Mektup Projesi' ile E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ndeki 30 tutuklu ve hükümlünün din adamları ve eğitimcilerle mektuplaşmasını sağlayacak.

Hükümlü ve tutukluların cezaevinde bulundukları süre içinde hem sıkıntı ve yalnızlıklarının önlenmesi, hem de toplum hayatına uyum sağlayabilmesi amacıyla 'Bir Kitap, Bir Dua, Bir Mektup Projesi' hazırladıklarını açıklayan İl Müftüsü Burhan İşliyen, projenin hükümlü ve tutuklulara aktarıldığını söyledi.

Projeye katılmak isteyen hükümlü ve tutukluların din adamları ve akademisyenlerle mektuplaşacağını kaydeden Müftü İşliyen, "Cezaevinde görevli 4 vaiz projeyi tutuklu ve hükümlülere anlattı. Şu ana kadar 30 mahkum, projeye katılmak istedi. Din adamları ve eğitimcilerden bu projeye gönüllü katılmak isteyenler için çağrıda bulunduk. Çağrımıza olumlu cevap veren akademisyen, öğretmen ve din görevlileri, tutuklu ve hükümlülerle mektuplaşacak" dedi.

'HAYATA BAĞLI KALMALARINI SAĞLAYACAĞIZ'

Hükümlü ve tutukluların cezaevinde bulundukları süreyi olumlu bir sürece çevirmek için projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Müftü Burhan İşliyen, mahkumları hem dini hem de psikolojik olarak desteklemeyi hedeflediklerini söyledi Projenin, mahkumların sosyal hayatla yeniden irtibat kurmalarını sağlayacağını kaydeden İşliyen, şöyle dedi:

"Mektuplaşmak güzel bir kültür. Tamamı mektuplardan oluşan 'mektubat' adlı eserleri olan pek çok büyük hocalarımız mevcut. Bu geleneği mahkumlarla canlandırmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de tutuklu ve hükümlü kardeşlerimizin rehabilitesine, eğitimlerine, hayata bağlı kalmalarını sağlamaya çalışacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkumlar Yalnızlıklarını Mektupla Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement