Mahkumlara, Kadına Şiddet Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Mahkumlara, Kadına Şiddet Semineri Verildi

Mahkumlara, Kadına Şiddet Semineri Verildi

Gaziantep Cezaevi’nde mahkumlara "Şiddet, Kadın Şiddeti ve Öfke Kontrolü" adlı seminer verildi.

18.02.2015 10:04

Gaziantep Cezaevi'nde mahkumlara "Şiddet, Kadın Şiddeti ve Öfke Kontrolü" adlı seminer verildi.

Psikolog Selen Akan tarafından verilen seminerde, "Bu yıl özellikle ülkemizde kadına uygulanan şiddet haberleri fazlaca duyuldu ve fazla canımızı sıktı. Bakanlar bunun için birkaç görüşme ve yasa tasarısı hazırlasa da halen yeterli bir uygulamanın olmadığı haberlere yansıyan ve şiddet gördüğü için ölen kadınlardan belli oluyor. Peki, bir insan neden kendinden zayıf olan birine şiddet uygular ki. Hem de bu kişi onun eşi veya kız arkadaşıysa. Bunun günümüzde galiba en büyük nedeni eğitimsizlik ile beraber işsizlik ve refah seviyesinin düşük olması geliyor. Tüm bunlara küçük yaşta evlendiren kadınların ve ekonomik olarak özgürlükleri ellerinde bulunmayan yani çalışmayan bayanlarda eklenince kaçınılmaz bir son geliyorum diyor.

Evet, ülkemizde eğitimsizlik seviyesinin yüksek olması ve işsizlik oranın yüksek olması evde sorunları da beraberinde getiriyor. İyice bunalan insanların psikolojileri de bu doğrultuda değişmeye başlıyor ve daha sinirli bir yapıya bürünüyorlar. Bu da beraberinde şiddet duygusunu getiriyor. Her şeyden bunalan erkek en zayıf halka olarak gördüğü eşine veya kız arkadaşına şiddet uygulamaya başlıyor. İşin kötü yanı, gördüğü şiddet karşısında sadece susan ve hiç bir şey yapmayan bir kadın daha fazlasını görmeye mahkum etmiş oluyor kendini ve bunu bir üstünlük olarak gören erkek her seferinde biraz daha fazla şiddet uygulamaya başlıyor. Bu da hiç istemediğimiz çok kötü sonuçları doğuruyor.

Bu yüzen şiddet gören her kadın kesinlikle polise başvurmalı ve bu gördüğü zulmü kabullenmemeli. Çünkü o sustukça çektiği eziyet biraz daha büyüyecek, durum biraz daha kötüye gidecektir. Bunun önüne geçmek de kadının bilinçlenmesinde yatıyor. Bu yüzden programlar yapılmalı, televizyonda sahip oldukları haklardan bahsedilmeli ve hakları yasalar çerçevesinde daima daha net kurallar eşliğinde korunmalı. Şiddet uygulayan bireye ağır cezalar verilmeli. İşte o zaman şiddetin önüne geçmeye ve daha laik ve demokratik bir toplum yapısı oluşturmaya başlanabilir" konularına dikkat çekti.

Gaziantep H Tipi Cezaevi Müdürü Taylan Kaya ise, "Gaziantep H Tipi Ceza İnfaz Kurumu olarak hükümlü ve tutuklulara yönelik gerçekleştirilen sosyal kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında farklı alanlarda ve kendi alanlarında uzman kişilerden destek alınarak seminer programları düzenlenmektedir. Hedeflerimize ulaşmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nde görevli Psikolog Selen Akan ve Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Kurnaz tarafından dün hükümlü ve tutuklulara yönelik "Şiddet, Kadın Şiddeti ve Öfke Kontrolü" konusunda kişisel gelişim semineri düzenlenmiştir.

Desteklerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın İsmet Zor ve Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sayın Şenel Öztürk'e teşekkür ederiz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mahkumlara, Kadına Şiddet Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement