Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Malatya'da toplu taşıma ücret tarifesinde değişiklik yapılması konusu ile ilgili teklif, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

13.06.2014 16:54  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da toplu taşıma ücret tarifesinde değişiklik yapılması konusu ile ilgili teklif, değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran Ayı olağan toplantısını, yaptığı 2. birleşimle tamamladı.

Büyükşehir Belediye Meclis I. Başkanvekili Hasan Göğüs'ün başkanlığında Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda ilk olarak ülke gündemindeki konulara değinildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olacak park ve yeşil alanların belirlenmesi konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre Komisyonu'na havale edildi. Çeşitli imar konularının da İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildiği toplantıda, Mezarlık hizmetlerinin ilçe belediyelerine devredilmesi ile ilgili madde sonraki toplantıda ele alınmak üzere ertelendi.

Meclis toplantısında, Malatya Otobüs Taşıma A.Ş 'nin (MOTAŞ) 5 milyon TL'lik sermaye artırımından dolayı Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 93,64 oranındaki hissesine düşen 4 milyon 765 bin TL'nin aktarılması da onaylandı. Toplantıda, toplu taşıma ücret tarifesinde değişiklik yapılması konusu ile ilgili teklif, değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Defterdarlık yanındaki kapalı otopark ile açık otoparkın işletmesinin 5 yıllığına MOTAŞ'a devri de kabul edildi.

Büyükşehir Meclisinde Pütürge, Kuluncak, Kale ve Arguvan ilçe belediyelerinin ek bütçeleri onaylandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısının 9 Temmuz 2014 Çarşamba günü Saat 14.00'te yapılması kararlaştırıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement