Malatya'da 98 Bin Hektar Arazide Toplulaştırma Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da 98 Bin Hektar Arazide Toplulaştırma Yapıldı

Malatya'da son 11 yılda 98 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

12.04.2014 12:12

Malatya'da son 11 yılda 98 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, son 11 yılda, 40 yılda yapılandan daha fazla arazi toplulaştırması yapıldığını söyledi. Türkiye'de işlenebilir tarım arazisi miktarının 25 milyon hektar, sulanabilir arazi miktarının ise 8,5 milyon hektar olduğunu belirten Bülent Tüfenkci, 2013 yılı verilerine göre bunun yaklaşık 5,73 milyon hektarlık kısmının sulamaya açıldığını anlattı. Bülent Tüfenkci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Böylece ekonomik olarak sulanabilecek tarım arazisinin yüzde 67'si sulama imkanına kavuşturulmuştur. Önümüzdeki süreçte sulamaya açılacak alan ise 2,8 milyon hektardır. Türkiye'de 1961-2002 yılları arasında 450 bin hektar arazi toplulaştırması yapılmışken, 2003-2013 yılları arasında 4 milyon hektar toplulaştırılmıştır. 40 yılda yapılan toplulaştırmanın 10 katı kadar bir arazi 11 yıl içinde toplulaştırıldı. Uydu verileri ve en son hesaplama teknolojileri kullanılarak yapılan çalışmaya göre ülkemizde toplulaştırması yapılabilecek arazi miktarı 14 milyon hektar olarak hesaplanmıştır. Bunun 8.5 milyon ha'ı sulu ve 5.5 milyon ha'ı da kuru alanlar oluşturmaktadır. Malatya'da 425 bin hektar tarım alanından 33 bin hektarlık kısım kuru alandır."

49 BİN HEKTAR ALANDA 'TOPLULAŞTIRMA' ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da DSİ sulama projelerine paralel olarak 49 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti. Tüfenkci, "Malatya'da parçalı arazileri birleştirmek, üretim girdilerini azaltıp üretici gelirlerini artırmak amacıyla toplulaştırma çalışmaları yapılmaktadır. 63 Milyon lira kaynak kullanarak, 98 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. Malatya'da toplulaştırmanın yapıldığı alanlarda yol ve sulama kanalından doğrudan yaralanan, alan büyüklüğü ile çok daha olumlu tarımsal altyapı koşulları sağlanmış oluyor" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da 98 Bin Hektar Arazide Toplulaştırma Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement