Malatya'da Kanser ve Madde Bağımlılığı Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Malatya'da Kanser ve Madde Bağımlılığı Eğitimi

Malatya'da, Battalgazi Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AK Parti Battalgazi İlçe Kadın Kolları tarafından kanser ve madde bağımlılığı konularında eğitim semineri düzenlendi.

29.03.2016 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da, Battalgazi Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AK Parti Battalgazi İlçe Kadın Kolları tarafından kanser ve madde bağımlılığı konularında eğitim semineri düzenlendi.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Beydağı Mahallesi'nde yapılan eğitim seminerine konuşmacı olarak Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Dr. Özgür Özdemir ile Psikolog Hasan Doğan katıldı.

Dünyada her yıl 5 milyon insanın kanserden dolayı öldüğünü belirten Özdemir, kanserde yüzde 90 çevresel, yüzde 10 da genetik faktörlerin etkili olduğunu belirtti.

Çevresel faktörlerin arasında tütün, alkol, obezite ve enfeksiyonların ilk sırada yer aldığını aktaran Özdemir, "Dünyada her geçen gün daha fazla insan tütün ve tütün mamullerine, hareketsiz yaşam tarzına ve yanlış beslenme gibi kanserin en önemli risk faktörlerine maruz kalmaktadır. Bu yanlış yaşam tarzına rağmen kanserden kurtulmak zor değil. Erken teşhis dediğimiz kontroller düzenli olarak yapılıyorsa tıbbi desteklerle bu hastalık yenilebilir" ifadelerini kullandı.

Psikolog Hasan Doğan ise madde bağımlılığı ile ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

Madde bağımlılığının çok küçük yaşlara kadar indiğini anlatan Doğan, "Yaşadığınız yerde sosyal hayat eğer istediğiniz güvende değilse mutlaka çocuklarınızı kontrol altında tutmalısınız. Bu durumu değiştirmek anne ve babanın en önemli görevlerinden biridir. Bunun içinde mutlaka çocuklarınızı spor, kültürel ve sanatsal kurslara gönderin. Buradaki sosyal hayat çocuklarınızı madde kullanımdan uzak tutacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'da Kanser ve Madde Bağımlılığı Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement