Malatya'nın Mirası Aslantepe" Projesi - Son Dakika
Yerel

Malatya'nın Mirası Aslantepe" Projesi

Battalgazi Belediyesince, "Malatya'nın Mirası Aslantepe" projesi kapsamında öğrenciler ve öğretmenlerle halka yönelik eğitim semineri düzenlendi.

02.06.2015 17:08

Battalgazi Belediyesince, " Malatya'nın Mirası Aslantepe" projesi kapsamında öğrenciler ve öğretmenlerle halka yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda 250 öğrenci., öğretmen ve halka yönelik seminerin açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arslantepe'nin Dünya Kültür Mirası geçici listesine alınmasının ardından asıl listeye girmesi için yapılan çalışmaların bir ayağının da tanıtım olduğunu belirtti.

Arslantepe'nin dünyada bir çok ilkleri bünyesinde barındırdığını vurgulayan Gürkan, "Dünya tarihinde ilk devlet hayatının, ilk bürokrasi hayatının, ilk muhasebe kayıtlarının ve demirin ilk olarak silah şeklinde kullanılması noktasında Arslantepe dünya tarihinde, insanlık tarihiyle özdeş bir mekandır" dedi.

Kazıların 1931 yılında başladığını anımsatan Gürkan, "Arslantepe'nin dünya kültürel mirasına alınması noktasında Battalgazi Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Birleşmiş Milletler, Battalgazi ve Arslantepe Derneği ile sponsor firmalarla Arslantepe'nin alan planının hazırlanması noktasında gerekli çalışmaları ekiplerimizle çalışıyoruz. Dünya Kültürel Mirası listesine girmesini istediğimiz eserlerin en önemli en zorlu geçişi alan planının hazırlanması ve onun ilgili aşamalardan geçirilmesidir" ifadelerini kullandı.

Gürkan, ayrıca Battalgazi'deki tarihi alanlarla ilgili yaptıkları çalışmalara değindi.

Daha sonra seminerde katılımcılara Aslantepe hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'nın Mirası Aslantepe' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement