Malazgirt'te, Taşımalı Eğitim Sürücülerine Eğitim - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'te, Taşımalı Eğitim Sürücülerine Eğitim

Malazgirt Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı taşımalı eğitim veren okullara öğrenci taşıyan servis sürücülerine seminer verildi.

11.02.2015 12:38

Malazgirt Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı taşımalı eğitim veren okullara öğrenci taşıyan servis sürücülerine seminer verildi.

Seminerde konuşan İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, taşımalı eğitim veren okullara öğrenci taşıyan servis sürücülerinin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Aydınoğlu, okul müdürlerinin de desteğiyle alınması gereken önlemleri değerlendirdi.

Sürücüleri dikkatli olmaları ve araçlarını hiç kimseye kullandırmamaları gerektiğini hatırlatan Aydınoğlu, "İnsanların çocuklarını sizlere emanet ediyor olmasının bilincinde olarak hareket etmeniz gerekmektedir. Tabi ki bu da sizin için bir ekmek kapısıdır. Olası bir hatadan kaynaklanan felaketlerde bu sorumluluğun altından hiçbirimiz kalkamayız. Onun için araç sahiplerinin araçlarının bakımını sürekli yaptırmaları gerekiyor" diye konuştu.

Seminerde, Karayolları Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, öğrencilerin taşınması esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar, olası kaza sonrası yapılması gerekenler gibi konular anlatıldı.

Seminere, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri ile şoförler katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malazgirt'te, Taşımalı Eğitim Sürücülerine Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement